Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31484
Title: | Development of methods for determining the active substance in the dietary supplement “Calcium pantothenate” |
Other Titles: | Розробка методик визначення діючої речовини в дієтичній добавці “Кальцію пантотенат” |
Authors: | Kanissi, Mahmoud |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра медичної хімії;faculty for foreign citizens’ education;сalcium pantothenate;dietary supplement;active substance;кальцію пантотенат;дієтична добавка;діюча речовина |
Issue Date: | Jun-2023 |
Bibliographic description (Ukraine): | Kanissi Mahmoud. Development of methods for determining the active substance in the dietary supplement “Calcium pantothenate” : qualification work / scientific supervisor L. Perekhoda. - Kharkiv, 2023. - 45 p. |
Abstract: | The work is devoted to the development of a method for determining the active substance in the composition of a dietary supplement. The developed method was used for the qualitative and quantitative determination of calcium pantothenate in the dietary supplement "Calcium pantothenate". Research was conducted using chemical methods of identification - color reactions and Beilstein's test. Titrimetric method was chosen for quantitative determination. Робота присвячена розробці методики визначення діючої речовини у складі дієтичної добавки. Розроблена методика була використана для якісного і кількісного визначення кальцію пантотенату в дієтичній добавці «Кальцію пантотенат». Дослідження проводились з використанням хімічних методів ідентифікації - кольорових реакцій та проби Бейльштейна. Для кількісного визначення був обраний титриметричний метод. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31484 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Каніссі Махмоуд.pdf | 1,16 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.