Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/319
Назва: Вивчення похідних антрацену насіння Frangula Alnus Mіll.
Автори: Крючкова, Т. М.
Журавльов, М. С.
Kryuchkova, T. N.
Zhuravlev, N. S.
Теми: крушина;buckthorn;антрацен;anthracene
Дата публікації: 2006
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Крючкова, Т. М. Вивчення похідних антрацену насіння Frangula Alnus Mіll. / Т. М. Крючкова, М. С. Журавльов // Вісник фармації. - 2006. - № 2. - С. 15-18.
Короткий огляд (реферат): В екстрактах з насіння Frangula alnus Mill. методами ТШХ і паперової хроматографії виявлено не менше 7 сполук гідроксіантрахінонової структури. Методами послідовної екстракції сировини в апараті Сокслета різними органічними розчинниками з подальшою рідинно-рідинною екстракцією гідроксіантрахінонів розчинами натрію карбонату з органічних розчинників і колонковою хроматографією на силікагелі були виділені дві індивідуальні сполуки антрахінонової природи. Спектральними, фізичними і хімічними методами була встановлена їх структура. Це хризофанол і емодин.
Not less than 7 compounds of hydroxyantraquinon's structure have been obtained in extracts from the seed of Frangula alnus Mill. By the methods of TLC and paper chromatography. Two individual compounds of antraquinon's nature have been isolated by the methods of the successive extraction of the raw material in the Sockslet apparatus by different organic solvents with subsequent liquid-liquid extraction of hydroxyantraquinones by solutions of sodium carbonate from organic solvents and column chromatography on silica gel. By spectral, physical and chemical methods their structure has been determined. The substance І has been identified as 1,8-dihydroxy-3-methylantraqinone (chryzofanol) and the substance V — 1,6,8-trihydroxy-3-methylantraquinone (emodin).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/319
ISSN: 1562-7241
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
15-18.pdf99,7 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.