Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3202
Назва: | Determination of chemical compounds of vegetable plants of the solanaceae family |
Інші назви: | Oпределение химических соединений овощных растений семейства пасленовые Bизначення хімічних сполук овочевих рослин родини пасльонові |
Автори: | Myshchenko, V. A. Prokopenko, Yu. S. Garna, S. V. Мищенко, В. А. Прокопенко, Ю. С. Гарная, С. В. Міщенко, В. А. Прокопенко, Ю. С. Гарна, С. В. |
Теми: | Solanaceae family;Tomato;Eggplant;Potato;gas chromatography – mass spectrometry;хромато-масс-спектрометрия;семейство Пасленовые;картофель;помидор;баклажан;родина Пасльонові;хромато-мас-спектрометрія;картопля;томат;баклажан |
Дата публікації: | 2013 |
Бібліографічний опис: | Myshchenko, V. A. Determination of chemical compounds of vegetable plants of the solanaceae family / V. A. Myshchenko, Yu. S. Prokopenko, S. V. Garna // Управління, економіка та забезпечення якості в фармації. - 2013. - № 1. - С. 6-9. |
Короткий огляд (реферат): | Gas chromatography–mass spectrometry method was used to determine the most valuable
extractive compounds of Solanaceae family vegetable plants. Samples of Potato grass, Tomato grass and Eggplant grass were harvested, dried and prepared for GC-mass spectrometry analysis after extraction
by dichloromethane. As a result 20, 14 and 13 compounds were identified, accordingly, including hydrocarbons, alcohols, carbon acids, fatty acids and phytosterols. Results of research have shown that
these grasses can be promising for production terpens, fatty acids, phytosterols in future and for usage of
this compounds for development and manufacture of original herbal remedies. С помощью метода хромато-масс-спектрометрии были определены наиболее значимые экстрактивные соединения овощных растений семейства Пасленовые. Из заготовленных и высушенных образцов травы картофеля, помидора и баклажана экстракцией дихлорметаном были приготовлены образцы для хромато-масс-спектрометрии. В результате исследования было идентифицировано 20, 14 и 13 соединений, соответственно, включая углеводороды, спирты, карбоновые кислоты, жирные кислоты, терпеновые соединения, фитостеролы. Результаты исследования показали, что данные растения являются перспективными для получения терпеновых соединений, жирных кислот, фитостеролов в будущем, которые могут быть использованы для разработки и производства оригинальных фитотерапевтических средств. За допомогою методу хромато-мас-спектрометрії були визначені найбільш значущі екстрактивні речовини родини пасльонових. Зі зразків трави картоплі, томату та баклажану, які були зібрані та висушені, шляхом екстракції дихлорметаном були приготовані зразки для хромато-мас-спектрометрії. В результаті дослідження було ідентифіковано 20, 14 та 13 сполук, відповідно, включаючи вуглеводи, спирти, карбонові кислоти, терпенові сполуки, фітостероли. Результати дослідження показали, що обрані рослини є перспективними у майбутньому для отримання терпенових сполук, жирних кислот, фітостеролів, що можуть бути використані для розробки та виробництва оригінальних фітотерапевтичних засобів. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3202 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри фармацевтичних технологій, стандартизації та сертифікації ліків ІПКСФ Управління, економіка та забезпечення якості в фармації. Архів статей 2008-2021 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Страницы из Управл.2013_1 6-9.pdf | 245,52 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.