Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32276
Title: Фітохімічне вивчення Chamomilla suaveolens (Pursh) Rydb.
Other Titles: Phytochemical study of Chamomilla suaveolens (Pursh) Rydb.
Authors: Скрипай, Анастасія
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії та нутриціології;освітня програма Фармація;фармацевтичний факультет;фітохімічне дослідження;показники якості сировини;ромашка запашна;айстрові;Chamomilla suaveolens (Pursh) Rydb.;raw material quality indicators;phytochemical research;Asteraceae Bercht. & J.Presl
Issue Date: Feb-2024
Bibliographic description (Ukraine): Скрипай, А. Фітохімічне вивчення Chamomilla suaveolens (Pursh) Rydb. : кваліфікаційна робота / наук. керівник В. Кисличенко. - Харків, 2024. - 75 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі наведено результати фітохімічного дослідження та визначення показників якості трави та коренів ромашки запашної. У досліджуваних зразках сировини виявлено флавоноїди, гідроксикоричні, органічні та амінокислоти, визначено вміст полісахаридів, органічних кислот, флавоноїдів, гідроксикоричних та амінокислот, поліфенольних сполук. Визначено показники якості трави та коренів ромашки запашної. Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, експериментальної частини, загальних висновків та списку використаної літератури. Робота викладена на 50 сторінках, включає 24 таблиці та 11 рисунків. Список використаної літератури містить 65 наукових джерел.
The qualification work containe the results of phytochemical study of the herb and roots of Chamomilla suaveolens (Pursh) Rydb. and determination of the quality indicators of them. Flavonoids, organic, hydroxycinnamic and amino acids were found in the herb and roots of Chamomilla suaveolens (Pursh) Rydb., the content of polysaccharides, organic acids, flavonoids, hydroxycinnamic acids, amino acids, polyphenolic compounds was determined. The indicators of the quality of the herb and roots of Chamomilla suaveolens (Pursh) Rydb.were determined. Qualification work consists of an introduction, literature review, experimental part, general conclusions, list of references and appendices. The work is presented on 50 pages, includes 24 tables and 11 figures. The list of used literature contains 65 literature sources.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32276
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Скрипай Анастасія, 09.02.24.pdf3,16 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.