Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32945
Title: Фітохімічне вивчення екстрактів плодів маклюри помаранчевої
Other Titles: Рhytochemical study of fruit extracts of maclura orange
Authors: Себій, Соломія
Keywords: кафедра фармакогнозії та нутриціології;кваліфікаційна робота;факультет фармацевтичних технологій та менеджменту;освітня програма Фармація;маклюра помаранчева;свіжі та висушені плоди;фітохімічний аналіз;антиоксидантна активність;стандартизація;osage orange;fresh and dried fruits;phytochemical analysis;antioxidant activity;standardization
Issue Date: Jun-2024
Bibliographic description (Ukraine): Себій, С. Фітохімічне вивчення екстрактів плодів маклюри помаранчевої : кваліфікаційна робота / наук. керівник О. Новосел. – Харків, 2024. – 61 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена фітохімічному вивченню екстрактів плодів маклюри помаранчевої. Розроблено спосіб одержання екстрактів з сві- жих та висушених плодів маклюри помаранчевої. Проведено порівняльний які- сний та кількісний аналіз біологічно активних речовин у одержаних екстрактів з свіжих та висушених плодів маклюри помаранчевої. Встановлено рівень ан- тиоксидантної активності одержаних рідких екстрактів з свіжих та висушених плодів маклюри помаранчевої. Розроблена параметри якості для екстракту з свіжих плодів маклюри та проведено його стандартизація відповідно до встано- влених вимог. Кваліфікаційна робота містить 50 сторінок, 16 таблиць, 9 рисун- ків, список літератури з 45 найменувань.
The qualification work is dedicated to the phytochemical study of extracts from osage orange fruits. A method for obtaining extracts from fresh and dried osage orange fruits has been developed. A comparative qualitative and quantitative analysis of biologically active substances in the obtained extracts from fresh and dried osage orange fruits has been conducted. The level of antioxidant activity of the obtained liquid extracts from fresh and dried osage orange fruits has been determined. Quality parameters for the extract from fresh osage orange fruits have been developed, and its standardization has been carried out in accordance with established requirements. The qualification work contains 50 pages, 16 tables, 9 figures, a list of references of 45 titles.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32945
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Себій Соломія.pdf1,85 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.