Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3318
Title: | Вибір оптимальних умов виділення тренталу з біологічних рідин |
Other Titles: | Выбор оптимальных условий выделения трен тала из биологических жидкостей Selection of optimal conditions о f t ren та l isolation from biological fluids |
Authors: | Бондар, В. С. Стадніченко, Е .І. Маміна, О. О. Болотов, В. В. Бондарь, В. С. Стадниченко, Э. И. Мамина, Е. А. Болотов, В. В. Bondar, V. S. Stadnichenko, E. L. Mamina, E. A. Bolotov, V. V. |
Issue Date: | 1996 |
Bibliographic description (Ukraine): | Вибір оптимальних умов виділення тренталу з біологічних рідин /B.C. Бондар, В.В.Болотов, О.О.Маміна, Е.І.Стадніченко //Вісник фармації.-1996.-№1-2.-С.120-122. |
Abstract: | Розроблені методики виявлення та кількісного визначення тренталу в екстрактах з біологічних рідин (сеча, кров) за допомогою методів ТШХ. Визначено, що хлороформом з
біологічних рідин при їх підкисленні сірчаною кислотою та очисткою витяжок методом
ТШХ було виділено 43,7-47,8% крові та 58,9-61,3% з сечі. Разработаны методики выявления и количественного определения трентал а в экстрактах из биологических жидкостей (моча, кровь) с помощью методов ТСХ. определено, что хлороформом из биологических жидкостей при их подкислении серной кислотой и очисткой вытяжек методом ТСХ выделяется 43,7-47,8% трентал а из крови и 58,9-61,3% из мочи. Methods of trental isolation from blood and urine as well as of its identification and quantitative determination are developed. These methods allow to iso'ate 43,7-47,8% of trental from blood and 58,9-61,3% of trental from urine. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3318 |
Appears in Collections: | Вісник фармації. Архів статей 1993-2009 Наукові публікації кафедри загальної хімії |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
120-122(1).pdf | 6,89 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.