Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33621
Title: | Технології визначення мікробної контамінації продуктів тваринного походження |
Other Titles: | Technologies for detecting of the microbial contamination in animal-derived products |
Authors: | Батрух, Владлена |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра мікробіології, вірусології та імунології;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Лабораторна діагностика;мікробна контамінація;технології визначення;м'ясо;продукти тваринного походження;animal-derived products;technologies for determination;meet;microbial contamination |
Issue Date: | Feb-2024 |
Bibliographic description (Ukraine): | Батрух, В. Технології визначення мікробної контамінації продуктів тваринного походження : кваліф. робота / наук. керівник О. Шаповалова. - Харків, 2024. - 83 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота: 72 с., 3 рис., 3 табл., 53 джерела літератури,
1 додаток.
Об’єкт дослідження. Сучасні технології визначення контамінаціїї
продуктів тваринного походження мікроорганізмами.
Предмет дослідження. Методи визначення мікробної контамінації
продукції тваринного походження, їх ефективність та можливість
впровадження у виробничий процес.
Встановлено, що найбільш частим контамінантом м'яса виявляється
E. coli (35%), включаючи серотип 0157:H7. Ізоляти клебсієл, ешерихій,
ентеробактерів та стафілококів здатні утворювати біоплівку та мають
резистентність до антибіотиків різних груп. Визначено ключові аспекти
підтримки мікробіологічної безпеки продуктів тваринного походження. Master`s thesis: 72 pp., 3 Fig., 3 Tabl., 53 references, 1 addition. Objects of study: modern technologies for determining the contamination in animal-derived with microorganisms. Subject of study: methods of determining microbial contamination in animal-derived with microorganisms, their effectiveness and the possibility of introduction into the production process. It was established that E. coli (35%), including serotype 0157:H7, is the most frequent contaminant of meat. Isolates of Klebsiella, Escherichia,Enterobacter and Staphylococcus are capable of forming biofilms and have resistance to antibiotics of various groups. The key aspects of supporting the microbiological safety in animal-derived products have been determined. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33621 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри клінічної лабораторної дiагностики, мікробіології та біологічної хімії |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Батрух Владлена.pdf | 2,83 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.