Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33621
Назва: Технології визначення мікробної контамінації продуктів тваринного походження
Інші назви: Technologies for detecting of the microbial contamination in animal-derived products
Автори: Батрух, Владлена
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра мікробіології, вірусології та імунології;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Лабораторна діагностика;мікробна контамінація;технології визначення;м'ясо;продукти тваринного походження;animal-derived products;technologies for determination;meet;microbial contamination
Дата публікації: лют-2024
Бібліографічний опис: Батрух, В. Технології визначення мікробної контамінації продуктів тваринного походження : кваліф. робота / наук. керівник О. Шаповалова. - Харків, 2024. - 83 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота: 72 с., 3 рис., 3 табл., 53 джерела літератури, 1 додаток. Об’єкт дослідження. Сучасні технології визначення контамінаціїї продуктів тваринного походження мікроорганізмами. Предмет дослідження. Методи визначення мікробної контамінації продукції тваринного походження, їх ефективність та можливість впровадження у виробничий процес. Встановлено, що найбільш частим контамінантом м'яса виявляється E. coli (35%), включаючи серотип 0157:H7. Ізоляти клебсієл, ешерихій, ентеробактерів та стафілококів здатні утворювати біоплівку та мають резистентність до антибіотиків різних груп. Визначено ключові аспекти підтримки мікробіологічної безпеки продуктів тваринного походження.
Master`s thesis: 72 pp., 3 Fig., 3 Tabl., 53 references, 1 addition. Objects of study: modern technologies for determining the contamination in animal-derived with microorganisms. Subject of study: methods of determining microbial contamination in animal-derived with microorganisms, their effectiveness and the possibility of introduction into the production process. It was established that E. coli (35%), including serotype 0157:H7, is the most frequent contaminant of meat. Isolates of Klebsiella, Escherichia,Enterobacter and Staphylococcus are capable of forming biofilms and have resistance to antibiotics of various groups. The key aspects of supporting the microbiological safety in animal-derived products have been determined.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33621
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри клінічної лабораторної дiагностики, мікробіології та біологічної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Описание РазмерФормат 
Батрух Владлена.pdf2,83 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.