Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3440
Title: | Вуглеводи вегетативних та генеративних органів alnus glutinosa (l.) gaertn |
Other Titles: | Углеводы вегетативных и генеративных органов ольхи клейкой Сarbohydrates of vegetative and generative organs of alnus glutinosa (l) gaertn |
Authors: | Радько, О. В. Чушенко, В. М. Хворост, О. П. Сербін, А. Г. Радько, Е. В. Чушенко, В. Н. Хворост, О. П. Сербин, А. Г. Radko, Ye. V. Chushenko, V. M. Khvorost, O. P. Serbin, A. G. |
Keywords: | ольха;вільха |
Issue Date: | 1995 |
Publisher: | НФаУ |
Bibliographic description (Ukraine): | Вуглеводи вегетативних та генеративних органів alnus glutinosa (l.) gaertn / О. В. Радько, В. М. Чушенко, О. П. Хворост, А. Г. Сербін // Вісник фармації. - 1995. - № 1-2. - С. 111-114 |
Abstract: | З кори, листків, зелених та зрілих суплідь вільхи клейкої отримані полісахаридні комплекси. Охарактеризовані
за мономірним складом такі фракції: спирторозчинні цукри, водороз чинні полісахариди, пектинові речовини і геміцелюлози. Визначений кількісний вміст золи, відновлюючих та кислих моносахаридів. Из коры, листьев, зеленых и зрелых соплодий ольхи клейкой выделены полисахаридные комплексы. Охарактеризованы по мономерному составу следующие фракции: спирто-растворимые сахара, водорастворимые полисахариды, пектиновые вещества и гемицеллюлозы. Определено количественное содержание золы, восстанавливающих и кислых моносахаридов. Polysaccharide complexes were excreted from the bark, leaf esr unripen and ripen multiplied fruits of Alnus glutinosa. Such fractions as alcohol soluble sugars, water soluble polysaccharides, pectin substances and hemicellulose were characterized on monomeric composition. The quantitative content pf ash, regenerating and acid monosaccharides was determined. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3440 |
Appears in Collections: | Вісник фармації. Архів статей 1993-2009 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
111-114.pdf | 13,77 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.