Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34468
Title: | Дослідження щодо створення сиропу з екстрактом бузини |
Other Titles: | Research on the creation of syrup with elderberry extract |
Authors: | Джозеф Баба |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет фармацевтичних технологій та менеджменту;освітня програма Промислова біотехнологія;рослинні лікарські засоби;фармацевтична розробка;екстракт бузини;сироп;антимікробні консерванти;herbal medicines;pharmaceutical development;elderberry extract;syrup;antimicrobial preservatives;КР-2025 |
Issue Date: | Feb-2025 |
Bibliographic description (Ukraine): | Джозеф, Баба. Дослідження щодо створення сиропу з екстрактом бузини : кваліфікаційна робота / наук. керівник Н. Хохленкова. - Харків, 2025. - 57 с. |
Abstract: | Проаналізовано дані літератури щодо історичних та сучасних аспектів
застосуванні рослинних лікарських засобів. Узагальнено підходи до фармаце-
втичної розробки лікарських засобів на основі рослинної сировини.
Робота присвячена мікробіологічним дослідженням у процесі фармаце-
втичної розробки сиропу з екстрактом бузини з антиоксидантною, протизапа-
льною та адаптогенною дією. Мікробіологічними дослідженнями доведено не-
обхідність введення консервантів у склад сиропу.
Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку. Загальний обсяг
роботи 54 сторінки, кількість таблиць 11, рисунків 2, джерел літератури 39,
додатків 1. The literature data on historical and modern aspects of the use of herbal medicines are analyzed. The approaches to the pharmaceutical development of medicines based on herbal raw materials are generalized. The work is devoted to microbiological studies in the process of pharmaceutical development of elderberry syrup with elderberry extract with antioxidant, anti-inflammatory and adaptogenic effects. Microbiological studies have proved the need to introduce a preservatives into the syrup. The work consists of an introduction, three sections, and a conclusion. The total volume of work is 54 pages, the number of tables is 11, figures are 2, literature sources are 39, and appendices are 1. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34468 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Баба Джозеф ДОСЛІДЖЕННЯ ЩОДО СТВОРЕННЯ СИРОПУ З ЕКСТРАКТОМ БУЗИНИ.pdf | 1,35 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.