Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34468
Назва: | Дослідження щодо створення сиропу з екстрактом бузини |
Інші назви: | Research on the creation of syrup with elderberry extract |
Автори: | Джозеф Баба |
Теми: | кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет фармацевтичних технологій та менеджменту;освітня програма Промислова біотехнологія;рослинні лікарські засоби;фармацевтична розробка;екстракт бузини;сироп;антимікробні консерванти;herbal medicines;pharmaceutical development;elderberry extract;syrup;antimicrobial preservatives;КР-2025 |
Дата публікації: | лют-2025 |
Бібліографічний опис: | Джозеф, Баба. Дослідження щодо створення сиропу з екстрактом бузини : кваліфікаційна робота / наук. керівник Н. Хохленкова. - Харків, 2025. - 57 с. |
Короткий огляд (реферат): | Проаналізовано дані літератури щодо історичних та сучасних аспектів
застосуванні рослинних лікарських засобів. Узагальнено підходи до фармаце-
втичної розробки лікарських засобів на основі рослинної сировини.
Робота присвячена мікробіологічним дослідженням у процесі фармаце-
втичної розробки сиропу з екстрактом бузини з антиоксидантною, протизапа-
льною та адаптогенною дією. Мікробіологічними дослідженнями доведено не-
обхідність введення консервантів у склад сиропу.
Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку. Загальний обсяг
роботи 54 сторінки, кількість таблиць 11, рисунків 2, джерел літератури 39,
додатків 1. The literature data on historical and modern aspects of the use of herbal medicines are analyzed. The approaches to the pharmaceutical development of medicines based on herbal raw materials are generalized. The work is devoted to microbiological studies in the process of pharmaceutical development of elderberry syrup with elderberry extract with antioxidant, anti-inflammatory and adaptogenic effects. Microbiological studies have proved the need to introduce a preservatives into the syrup. The work consists of an introduction, three sections, and a conclusion. The total volume of work is 54 pages, the number of tables is 11, figures are 2, literature sources are 39, and appendices are 1. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34468 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Баба Джозеф ДОСЛІДЖЕННЯ ЩОДО СТВОРЕННЯ СИРОПУ З ЕКСТРАКТОМ БУЗИНИ.pdf | 1,35 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.