Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35269
Назва: | Організація виробництва закваски бактеріальної для твердих сирів |
Інші назви: | Technical re-equipment of the production of dry bacterial starter «Probio yogurt vivo» |
Автори: | Катасонова, Ю. О. |
Теми: | кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Біотехнологія;закваски бактеріальні;молочнокислі бактерії;ферментери;bacterial starter cultures;lactic acid bacteria;fermenters;КР-2025 |
Дата публікації: | чер-2025 |
Видавництво: | НФаУ |
Бібліографічний опис: | Катасонова, Ю. О. Організація виробництва закваски бактеріальної для твердих сирів : кваліфікаційна робота / наку. керівник А. Соловйова. - Харків, 2025. - 73 с. |
Короткий огляд (реферат): | У роботі розроблено та обґрунтовано технологічний процес
виробництва бактеріальних заквасок для твердих сирів із штамів
Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis,
Streptococcus thermophilus та Lactobacillus helveticus, адаптований до умов
вітчизняних молочних підприємств. Процес включає культивування (I–IV
генерації), концентрацію та ліофілізацію. Обгрунтоване обладнання для
реалізації вирощування культур, складено схеми виробництва та визначено
контрольні точки. Проаналізовано екологічні аспекти та запропоновано
рішення для їх оптимізації. Додаткові рішення знижують витрати і
підвищують прибуток. Розробка, виконана за підтримки ENGENIUM
GROUP, сприяє зменшенню імпортної залежності та підвищенню якості
харчових продуктів до стандартів ЄС. The work developed and substantiated the technological process for the production of bacterial starter cultures for hard cheeses from strains Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis, Streptococcus thermophilus and Lactobacillus helveticus, adapted to the conditions of domestic dairy enterprises. The process includes cultivation (I–IV generation), concentration and lyophilization. The equipment for the implementation of culture cultivation was substantiated, production schemes were drawn up and control points were determined. Environmental aspects were analyzed and solutions for their optimization were proposed. Additional solutions reduce costs and increase profits. The development, carried out with the support of ENGENIUM GROUP, contributes to reducing import dependence and improving the quality of food products to EU standards. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35269 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КАТАСОНОВА_Юлія_ОРГАНІЗАЦІЯ_ВИРОБНИЦТВА_ЗАКВАСКИ_БАКТЕРІАЛЬНОЇ_ДЛЯ.pdf | 831,43 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.