Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35520
Название: Дослідження антиоксидантного потенціалу трави рути запашної за фазами вегетації
Авторы: Сергієнко, Т. В.
Георгіянц, В. А.
Михайленко, О. О.
Ключевые слова: рута запашна;антиоксидантна активність
Дата публикации: 29-янв-2025
Библиографическое описание: Сергієнко, Т. В. Дослідження антиоксидантного потенціалу трави рути запашної за фазами вегетації / Т. В. Сергієнко [та ін.] // PLANTA+. НАУКА, ПРАКТИКА ТА ОСВІТА : матеріали V наук.-прак. конф. з міжнар. участю, присвяч. пам’яті д-ра хім. наук, проф. Н. П. Максютіної (до 100-річчя від дня народж.), м. Київ, 28-29 січ. 2025 р. - Київ : Паливода А. В., 2025. - Т. 1. - С. 166-167.
Краткий осмотр (реферат): Ruta graveolens L. – походить із регіону Середземномор’я, а в Україні її природнє зростання обмежується територією Кримського півострову. Рута є цінним джерелом природних антиоксидантів, в тому числі фенолів, флавоноїдів, гідроксикоричних кислот, кумаринів та здатна проявляти антиоксидантну, протизапальну, антимікробну, нейропротекторну активності [1, 2]. Хімічний склад, і відповідно, ефекти варіюють й залежать від фаз вегетації.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35520
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармацевтичної хімії

Файлы этого ресурса:
Файл РазмерФормат 
2025-25-26.01 Planta+2025 вибірка 166-167.pdf849,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.