Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35520| Назва: | Дослідження антиоксидантного потенціалу трави рути запашної за фазами вегетації |
| Автори: | Сергієнко, Т. В. Георгіянц, В. А. Михайленко, О. О. |
| Теми: | рута запашна;антиоксидантна активність |
| Дата публікації: | 29-січ-2025 |
| Бібліографічний опис: | Сергієнко, Т. В. Дослідження антиоксидантного потенціалу трави рути запашної за фазами вегетації / Т. В. Сергієнко [та ін.] // PLANTA+. НАУКА, ПРАКТИКА ТА ОСВІТА : матеріали V наук.-прак. конф. з міжнар. участю, присвяч. пам’яті д-ра хім. наук, проф. Н. П. Максютіної (до 100-річчя від дня народж.), м. Київ, 28-29 січ. 2025 р. - Київ : Паливода А. В., 2025. - Т. 1. - С. 166-167. |
| Короткий огляд (реферат): | Ruta graveolens L. – походить із регіону Середземномор’я, а в Україні її природнє зростання обмежується територією Кримського півострову. Рута є цінним джерелом природних антиоксидантів, в тому числі фенолів, флавоноїдів, гідроксикоричних кислот, кумаринів та здатна проявляти антиоксидантну, протизапальну, антимікробну, нейропротекторну активності [1, 2]. Хімічний склад, і відповідно, ефекти варіюють й залежать від фаз вегетації. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35520 |
| Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри фармацевтичної хімії |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|
| 2025-25-26.01 Planta+2025 вибірка 166-167.pdf | 849,63 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.