Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35520
Назва: Дослідження антиоксидантного потенціалу трави рути запашної за фазами вегетації
Автори: Сергієнко, Т. В.
Георгіянц, В. А.
Михайленко, О. О.
Теми: рута запашна;антиоксидантна активність
Дата публікації: 29-січ-2025
Бібліографічний опис: Сергієнко, Т. В. Дослідження антиоксидантного потенціалу трави рути запашної за фазами вегетації / Т. В. Сергієнко [та ін.] // PLANTA+. НАУКА, ПРАКТИКА ТА ОСВІТА : матеріали V наук.-прак. конф. з міжнар. участю, присвяч. пам’яті д-ра хім. наук, проф. Н. П. Максютіної (до 100-річчя від дня народж.), м. Київ, 28-29 січ. 2025 р. - Київ : Паливода А. В., 2025. - Т. 1. - С. 166-167.
Короткий огляд (реферат): Ruta graveolens L. – походить із регіону Середземномор’я, а в Україні її природнє зростання обмежується територією Кримського півострову. Рута є цінним джерелом природних антиоксидантів, в тому числі фенолів, флавоноїдів, гідроксикоричних кислот, кумаринів та здатна проявляти антиоксидантну, протизапальну, антимікробну, нейропротекторну активності [1, 2]. Хімічний склад, і відповідно, ефекти варіюють й залежать від фаз вегетації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35520
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармацевтичної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
2025-25-26.01 Planta+2025 вибірка 166-167.pdf849,63 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.