Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35586
Название: Боби едамаме і натто як джерела рослинного білка
Авторы: Бурда, Н. Є.
Журавель, І. О.
Ключевые слова: Боби едамаме
Дата публикации: 2025
Издательство: НФаУ
Библиографическое описание: Бурда, Н. Є. Боби едамаме і натто як джерела рослинного білка / Н. Є. Бурда, І. О. Журавель // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження : матеріали VІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конфер. м. Харків, 11 квіт. 2025 р. - Харків : НФаУ, 2025. - С. 68-70.
Краткий осмотр (реферат): В умовах сьогодення постало питання щодо раціонального харчування військовослужбовців Збройних Сил України. Збалансований харчовий раціон дозволяє зберегти здоров‘я людини та забезпечує можливість переносити надмірні фізичні навантаження, а також виконання специфічної роботи. Згідно з наказом МОЗ України № 1073 від 03.09.2017 «Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії» року військовослужбовці можуть бути віднесені до п'ятої групи – працівники особливо важкої фізичної праці, які мають дуже високу фізичну активність. З урахування специфіки потреб у нутрієнтах для такого контингенту осіб добова потреба в білку становить понад 110 г і може досягати 170 г у дні особливо інтенсивних фізичних навантажень [1, 2]. Однак на сьогодні багато військовослужбовців потребують спеціальних харчових раціонів, зокрема веганських та вегетаріанських. Для розширення асортименту страв актуальним є введення до раціонів харчування військовослужбовців продуктів рослинного походження, які мають високий вміст білка. До таких продуктів відносяться боби едамаме та натто.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35586
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
мат. конф. Сучасні досягнення фарм. науки 2025 68-70.pdf447,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.