Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35586| Назва: | Боби едамаме і натто як джерела рослинного білка |
| Автори: | Бурда, Н. Є. Журавель, І. О. |
| Теми: | Боби едамаме |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | НФаУ |
| Бібліографічний опис: | Бурда, Н. Є. Боби едамаме і натто як джерела рослинного білка / Н. Є. Бурда, І. О. Журавель // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження : матеріали VІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конфер. м. Харків, 11 квіт. 2025 р. - Харків : НФаУ, 2025. - С. 68-70. |
| Короткий огляд (реферат): | В умовах сьогодення постало питання щодо раціонального харчування військовослужбовців Збройних Сил України. Збалансований харчовий раціон дозволяє зберегти здоров‘я людини та забезпечує можливість переносити надмірні фізичні навантаження, а також виконання специфічної роботи. Згідно з наказом МОЗ України № 1073 від 03.09.2017 «Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії» року військовослужбовці можуть бути віднесені до п'ятої групи – працівники особливо важкої фізичної праці, які мають дуже високу фізичну активність. З урахування специфіки потреб у нутрієнтах для такого контингенту осіб добова потреба в білку становить понад 110 г і може досягати 170 г у дні особливо інтенсивних фізичних навантажень [1, 2]. Однак на сьогодні багато військовослужбовців потребують спеціальних харчових раціонів, зокрема веганських та вегетаріанських. Для розширення асортименту страв актуальним є введення до раціонів харчування військовослужбовців продуктів рослинного походження, які мають високий вміст білка. До таких продуктів відносяться боби едамаме та натто. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35586 |
| Розташовується у зібраннях: | Тези доповідей співробітників НФаУ |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| мат. конф. Сучасні досягнення фарм. науки 2025 68-70.pdf | 447,64 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.