Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3890
Title: Кількісне визначення органічних кислот у траві Filipendula ulmaria (L.) Maxim.
Other Titles: Количественное определение органических кислот в траве Filipendula ulmaria (L.) Maxim.
Quantitative definition of organic acids in herb of Filipendula ulmaria (L.) Maxim.
Authors: Бурда, Н. Є.
Журавель, І. О.
Кисличенко, В. С.
Дємьохін, В. Б.
Бурда, Н. Е.
Журавель, И. А.
Кисличенко, B. C.
Демехин, В. Б.
Burda, N. Ye.
Zhuravel, I. O.
Kyslychenko, V. S.
Demyokhin, V. B.
Keywords: гадючник;органічні кислоти;аскорбінова кислота;титриметрія;лабазник;органические кислоты;аскорбиновая кислота;титриметрия;Meadowsweet;organic acids;ascorbic acid;titrimetric method
Issue Date: 2010
Bibliographic description (Ukraine): Кількісне визначення органічних кислот у траві Filipendula ulmaria (L.) Maxim. / Н. Є. Бурда, І. О. Журавель, В. С. Кисличенко, В. Б. Дємьохін // Український біофармацевтичний журнал. - 2010. - № 1. - С. 59-61.
Abstract: З метою більш повного фітохімічного вивчення гадючника в'язолистого титриметричними методами провели кількісне визначення суми органічних кислот, а також аскорбінової кислоти в траві гадючника в'язолистого.
С целью более полного фитохимического изучения лабазника вязолистного титримет-рическими методами провели количественное определение суммы органических кислот, а также аскорбиновой кислоты в траве лабазника вязолистного.
With the purpose more full phytochemical studying of Meadowsweet (Filipendula ulmaria (L.) Maxim.) by titrimetric methods have lead quantitative definition of the sum of organic acids and also an ascorbic acid in Meadowsweet herb.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3890
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології
Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
59-61_ 2010 № 1-8(1).pdf1,91 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.