Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3898
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorЖуравель, І. О.-
dc.contributor.authorЖуравель, И. А.-
dc.contributor.authorZhuravel, I. O.-
dc.date.accessioned2014-04-17T12:41:51Z-
dc.date.available2014-04-17T12:41:51Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationЖуравель, І. О. Вивчення складу ефірної олії плодів кардамону / І. О. Журавель // Український біофармацевтичний журнал. - 2010. - № 2. - С. 50-52.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3898-
dc.description.abstractЗ плодів кардамону методом перегонки з водяною парою отримано ефірну олію, вихід якої склав 3-7%. Методом хромато-мас-спектрометрії вивчено якісний склад отриманої ефірної олії. В результаті було виявлено 40 компонентів, з яких ідентифіковано 26 та визначено їх кількісний вміст. В найбільшій кількості містяться: а-терпінілацетат, а-терпінеол, ліналоол, 1,8-цинеол, ліналілацетат, неролідол, карвон ацетат і терпінен-4-ол.en_US
dc.description.abstractИз плодов кардамона методом перегонки с водяным паром получено эфирное масло, выход которого составил 3-7%. Методом хромато-мас-спектрометрии изучен качественный состав полученного эфирного масла. В результате было обнаружено 40 компонентов, из которых идентифицировано 26 и определенно их количественное содержание. В наибольшем количестве содержатся: а-терпинилацетат, а-терпинеол, линалоол, 1,8-цинеол, линалилацетат, неролидол, карвон ацетат и терпинен-4-ол.en_US
dc.description.abstractThe volatile oil from cardamon fruits was received by extraction with water steam (3-7%). Qualitative content of the volatile oil was studied with chromato-mass-spectroscopic method. Presence of 40 components was found, 26 of which were identified and qualitatively determined. The major part of components was represented by a-terpinyl acetate, ct-terpine-ol, linalool, 1,8-cineole, linalyl acetate, nerolidol, carvone and terpinen-4-ol.en_US
dc.subjectкардамонen_US
dc.subjectефірна оліяen_US
dc.subjectхромато-мас-спектрометріяen_US
dc.subjectкардамонen_US
dc.subjectэфирное маслоen_US
dc.subjectхромато-мас-спектрометриen_US
dc.subjectcardamonen_US
dc.subjectvolatile oilen_US
dc.subjectchromato-mass-spectroscopic methoden_US
dc.titleВивчення складу ефірної олії плодів кардамонуen_US
dc.title.alternativeИзучение состава эфирного масла плодов кардамонаen_US
dc.title.alternativeStudy of the volatile oil content from cardamom fruitsen_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології
Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
50-52_2010 №2-7(1).pdf1,45 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.