Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3898
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Журавель, І. О. | - |
dc.contributor.author | Журавель, И. А. | - |
dc.contributor.author | Zhuravel, I. O. | - |
dc.date.accessioned | 2014-04-17T12:41:51Z | - |
dc.date.available | 2014-04-17T12:41:51Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.citation | Журавель, І. О. Вивчення складу ефірної олії плодів кардамону / І. О. Журавель // Український біофармацевтичний журнал. - 2010. - № 2. - С. 50-52. | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3898 | - |
dc.description.abstract | З плодів кардамону методом перегонки з водяною парою отримано ефірну олію, вихід якої склав 3-7%. Методом хромато-мас-спектрометрії вивчено якісний склад отриманої ефірної олії. В результаті було виявлено 40 компонентів, з яких ідентифіковано 26 та визначено їх кількісний вміст. В найбільшій кількості містяться: а-терпінілацетат, а-терпінеол, ліналоол, 1,8-цинеол, ліналілацетат, неролідол, карвон ацетат і терпінен-4-ол. | en_US |
dc.description.abstract | Из плодов кардамона методом перегонки с водяным паром получено эфирное масло, выход которого составил 3-7%. Методом хромато-мас-спектрометрии изучен качественный состав полученного эфирного масла. В результате было обнаружено 40 компонентов, из которых идентифицировано 26 и определенно их количественное содержание. В наибольшем количестве содержатся: а-терпинилацетат, а-терпинеол, линалоол, 1,8-цинеол, линалилацетат, неролидол, карвон ацетат и терпинен-4-ол. | en_US |
dc.description.abstract | The volatile oil from cardamon fruits was received by extraction with water steam (3-7%). Qualitative content of the volatile oil was studied with chromato-mass-spectroscopic method. Presence of 40 components was found, 26 of which were identified and qualitatively determined. The major part of components was represented by a-terpinyl acetate, ct-terpine-ol, linalool, 1,8-cineole, linalyl acetate, nerolidol, carvone and terpinen-4-ol. | en_US |
dc.subject | кардамон | en_US |
dc.subject | ефірна олія | en_US |
dc.subject | хромато-мас-спектрометрія | en_US |
dc.subject | кардамон | en_US |
dc.subject | эфирное масло | en_US |
dc.subject | хромато-мас-спектрометри | en_US |
dc.subject | cardamon | en_US |
dc.subject | volatile oil | en_US |
dc.subject | chromato-mass-spectroscopic method | en_US |
dc.title | Вивчення складу ефірної олії плодів кардамону | en_US |
dc.title.alternative | Изучение состава эфирного масла плодов кардамона | en_US |
dc.title.alternative | Study of the volatile oil content from cardamom fruits | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021 |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
50-52_2010 №2-7(1).pdf | 1,45 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.