Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3898
Назва: Вивчення складу ефірної олії плодів кардамону
Інші назви: Изучение состава эфирного масла плодов кардамона
Study of the volatile oil content from cardamom fruits
Автори: Журавель, І. О.
Журавель, И. А.
Zhuravel, I. O.
Теми: кардамон;ефірна олія;хромато-мас-спектрометрія;кардамон;эфирное масло;хромато-мас-спектрометри;cardamon;volatile oil;chromato-mass-spectroscopic method
Дата публікації: 2010
Бібліографічний опис: Журавель, І. О. Вивчення складу ефірної олії плодів кардамону / І. О. Журавель // Український біофармацевтичний журнал. - 2010. - № 2. - С. 50-52.
Короткий огляд (реферат): З плодів кардамону методом перегонки з водяною парою отримано ефірну олію, вихід якої склав 3-7%. Методом хромато-мас-спектрометрії вивчено якісний склад отриманої ефірної олії. В результаті було виявлено 40 компонентів, з яких ідентифіковано 26 та визначено їх кількісний вміст. В найбільшій кількості містяться: а-терпінілацетат, а-терпінеол, ліналоол, 1,8-цинеол, ліналілацетат, неролідол, карвон ацетат і терпінен-4-ол.
Из плодов кардамона методом перегонки с водяным паром получено эфирное масло, выход которого составил 3-7%. Методом хромато-мас-спектрометрии изучен качественный состав полученного эфирного масла. В результате было обнаружено 40 компонентов, из которых идентифицировано 26 и определенно их количественное содержание. В наибольшем количестве содержатся: а-терпинилацетат, а-терпинеол, линалоол, 1,8-цинеол, линалилацетат, неролидол, карвон ацетат и терпинен-4-ол.
The volatile oil from cardamon fruits was received by extraction with water steam (3-7%). Qualitative content of the volatile oil was studied with chromato-mass-spectroscopic method. Presence of 40 components was found, 26 of which were identified and qualitatively determined. The major part of components was represented by a-terpinyl acetate, ct-terpine-ol, linalool, 1,8-cineole, linalyl acetate, nerolidol, carvone and terpinen-4-ol.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3898
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології
Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
50-52_2010 №2-7(1).pdf1,45 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.