Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/401
Title: Розробка складу, технології та біофармацевтичні дослідження м'якої лікарської форми з мелоксикамом
Authors: Гриценко, В. І.
Грудько, В. О.
Коломієць, О. О.
Grytsenko, V. I.
Grudko, V. A.
Kolomiets, O. O.
Keywords: гель;мелоксикам;каштан;gel;meloxicam;chestnut
Issue Date: 2007
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Гриценко, В. І. Розробка складу, технології та біофармацевтичні дослідження м'якої лікарської форми з мелоксикамом / В. І Гриценко, В. О. Грудько, О. О. Коломієць // Вісник фармації. - 2007. - № 2. - С. 29-32.
Abstract: Наведені результати біофармацевтичних досліджень вивільнення мелоксикаму з різних мазевих основ методом діалізу крізь напівпроникну мембрану. На підставі цих досліджень розроблено склад та технологію м'якої лікарської форми з мелоксикамом та екстрактом каштану кінського — гелю на основі карбополу -934 для лікування ревматоїдних захворювань, варикозних патологій, трофічних уражень м'яких тканин.
The qualitative and quantitative analysis of grass and green fruits of hemlock with the purpose of studying the structure and the quantitative content of such BAS groups as fatty acids and amino acids has been carried out. It has been found that there are 16 amino acids in the grass and 13 amino acids in green fruits, among them 6 and 5 are the essential amino acids respectively. The data on the composition of fatty acids have been supplemented. The palmitic, oleic and linoleic acids prevail among them. The grass contains more fatty acids in 57% and more amino acids in 67% comparing to green fruits.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/401
ISSN: 1562-7241
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри фармацевтичної хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
29-32.pdf212,68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.