Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/403
Title: Вивчення фізико-хімічних властивостей меду ліофілізованого
Authors: Тихонов, О. І.
Тимченко, А. Ю.
Черненко, В. П.
Tikhonov, A. I.
Timchenko, A. Yu.
Chernenko, V. P.
Keywords: мед ліофілізований;lіophilized honey
Issue Date: 2007
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Тихонов, О. І. Вивчення фізико-хімічних властивостей меду ліофілізованого / О. І. Тихонов, А. Ю. Тимченко, В. П. Черненко // Вісник фармації. - 2007. - № 2. - С. 39-43.
Abstract: На основі проведених досліджень доведено, що метод отримання меду ліофілізованого дозволяє зберегти якісний та кількісний склад меду натурального. Розроблено метод тонкошарової хроматографії, на підставі якого можна виявити наявність інвертованих цукрів. Визначено, що кількість інвертованих цукрів і діастазна активність меду ліофілізованого цілком співпадають з нормативними показниками, які розроблені для меду натурального.
On the basis of the research conducted it has been proven that the method of obtaining liophilized honey allows preserving the qualitative and quantitative composition of the natural honey. The thin-layer chromatography method has been developed with the help of which it is possible to reveal the presence of invert sugars. It has been determine that the amount of invert sugars and diastase activity of liophilized honey coincides fully with the normative indexes that are developed for natural honey.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/403
ISSN: 1562-7241
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри АТЛ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
39-43.pdf124,94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.