Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/4887
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorБезпала, Ю. О.-
dc.contributor.authorБаранова, І. І.-
dc.contributor.authorСтрілець, О. П.-
dc.contributor.authorБеспалая, Ю. А.-
dc.contributor.authorБаранова, И. И.-
dc.contributor.authorСтрелец, О. П.-
dc.contributor.authorBezpaly, Y. O.-
dc.contributor.authorBaranova, I. I.-
dc.contributor.authorStrilets, O. P.-
dc.date.accessioned2014-11-18T12:45:03Z-
dc.date.available2014-11-18T12:45:03Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationБезпала, Ю. О. Розробка складу стоматологічного гелю "Ротрин-дента" / Ю. О. Безпала, І. І. Баранова, О. П. Стрілець // Проблеми екологічної та медичної генетики і клінічної імунології. - 2014. - № 3 (123). - С. 115-124.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/4887-
dc.description.abstractЗа допомогою проведених технологічних, структурно-механічних, фізико-хімічних, мікробіологічних досліджень обґрунтовано склад гелевої основи (карбомер марки 934 Р, трометамол, натрію бензоат, сорбітол, вода очищена), та доведено, що розроблена гелева основа є структурованоюc пластичними властивостями. Вивчено вплив низки допоміжних та активних речовин на структурно-механічні властивості основи та доведено, що розроблений склад має задовільне значення механічної стабільністі (МС–1,04 та коефіцієнта динамічного розрідження (Кd – 56,92). Відмічено, що протягом необхідного часу аплікації (2-5 хв) при температурі ротової порожнини рота людини(36,8 – 37,3) ºС структурна в’язкість гелю була практично не змінною. На підставі прове-дених мікробіологічних досліджень було доведено антимікробну активність розробленого стоматологічного гелю(спостерігається прояв синергізму). Експериментально доведено, що підібрана концентрація активних та допоміжних речовин забезпечує необхідну антимікробну активність відносно різних груп мікроорганізмів та дріжджеподібного гриба Candida albicans.en_US
dc.description.abstractС помощью проведенных технологических, структурно-механических, физико- химических, микробиологических исследований обоснован состав гелевой основы (карбомер марки 934 Р, трометамол, натрия бензоат, сорбитол, вода очищенная), и доказано, что разработанная гелевая основа является структурированнойc пластическими свойствами. Изучено влияние ряда вспомогательных и активных веществ на структурно-механические свойства основания и доказано, что разработанный состав имеет удовлетворительное значение механической стабильностью (МС- 1,04) и коэффициента динамического разрежения (Кd - 56,92). Отмечено, что необходимое время аппликации (2-5 мин) при температуре ротовой полости рта человека(36,8 - 37,3)ºС структур-ная вязкость геля была практически неизменной. На основании проведенных микробиологических исследований было доказано антимикробную актив-ность разработанного стоматологического геля(наблюдается проявление синергизма). Экспериментально доказано, что подобранная концентрация активных и вспомогательных веществ обеспечивает необходимую антимикробной активностью в отношении различных групп микроорганизмов и дрожжеподобных гриба Candida albicans.en_US
dc.description.abstractWith conducted technological, structural, mechanical, physical-chemical, microbiological studies substantiated gel base composition (carbomer 934 P brand, trometamol, sodium benzoate, sorbitol, purified water), and it is proved that the developed gel base structured and with plastic properties. The influence of a number of auxiliary and active substances for structural-mechanical properties of the base and prove that the composition has developed satisfactory value mechanical stability (MS - 1,04) and the coefficient of dynamic dilution (Kd - 56,92). Noted that the necessary time applications (2-5 min) at the temperature of oral cavity of a human (36,8 - 37,3)ºC structural viscosity of the gel was virtually unchanged. On the basis of microbiological studies have shown antimicrobial activity developed dental gel (observed manifestation of synergism). Experimentally proved that the chosen concentration of active substances and excipients provides the necessary antimicrobial activity against various groups of microorganisms and yeast-like fungus Candida albicans.en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectгельen_US
dc.subjectРотоканen_US
dc.subjectтриклозанen_US
dc.subjectфізико-хімічні дослідженняen_US
dc.subjectструктурно-механічні дослідженняen_US
dc.subjectмікробіологічні дослідження.en_US
dc.subjectгельen_US
dc.subjectРотоканen_US
dc.subjectтриклозанen_US
dc.subjectфизико-химические исследованияen_US
dc.subjectструктурно-механические исследованияen_US
dc.subjectмикробиологические исследованияen_US
dc.subjectgelen_US
dc.subjectRotokanen_US
dc.subjecttriclosanen_US
dc.subjectphysico-chemical studiesen_US
dc.subjectstructural and mechanical studiesen_US
dc.subjectmicrobiological studiesen_US
dc.titleРозробка складу стоматологічного гелю "Ротрин-дента"en_US
dc.title.alternativeРазработка состава стоматологического геля «Ротрин-дента»en_US
dc.title.alternativeDevelopment of dental gel composition of «Rotryn-dent»en_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри бiотехнологiї
Наукові публікації кафедри організації та економіки фармації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Безпала, Баранова, Стрілець.pdf298,81 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.