Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/505
Назва: Ізолювання амітриптиліну з біологічного матеріалу амфіфільними розчинниками
Автори: Баюрка, С. В.
Карпушина, С. А.
Бондар, В. С.
Bayurka, S. V.
Karpushyna, S. A.
Bondar, V. S.
Теми: амітриптилін;хроматографія;екстракція;amitriptyline;chromatography;extraction
Дата публікації: 2009
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Баюрка, С. В. Ізолювання амітриптиліну з біологічного матеріалу амфіфільними розчинниками / С. В. Баюрка, С. А. Карпушина, В. С. Бондар // Вісник фармації. - 2009. - № 1. - С. 19-22.
Короткий огляд (реферат): Встановлено ступінь ізолювання амітриптиліну з біологічного матеріалу за допомогою підкисленого ацетонітрилу та нейтрального ацетону, який становив 29,80+-2,52% та 34,50+-2,83% відповідно. Показана можливість використання методу тонкошарової хроматографії, кольорових реакцій, УФ-спектроскопії для виявлення амітриптиліну, виділеного з біологічного матеріалу, після попередньої додаткової очистки витяжок від супутніх домішок за допомогою методів екстракції та ТШХ.
The degree of amitriptyline isolation from the biological material by acidified acetonitrile and neutral acetone, which was 29,80+-2,52% and 34,50+-2,83%, respectively, has been determined. The possibility of application of the Thin Layer Chromatography method, colour reactions, UV-spectroscopy for detection of amitriptyline isolated from the biological material after the previous additionalpurification of the extracts from concomitant admixtures by means of the back extraction and TLC has been shown.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/505
ISSN: 1562-7241
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри загальної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
str_19-22.pdf99,19 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.