Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6088
Title: Амінокислотний склад густих екстрактів з трави та коренів живокосту шорсткого
Other Titles: Amino acid composition of dense extracts from herb and roots of symphytum asperum
Authors: Гонтова, Т. М.
Гонтовая, Т. Н.
Gontova, T. M.
Keywords: живокіст шорсткий;окопник шершавый;Symphytum asperum;амінокислоти;густий екстракт;трава;корені;аминокислоты;густой экстракт;трава;корни;amino acids;dense extract;herb;roots
Issue Date: 2013
Bibliographic description (Ukraine): Гонтова Т. М. Амінокислотний склад густих екстрактів з трави та коренів живокосту шорсткого / Т. М. Гонтова // Актуальні питання фармацевтичної і медичної науки і практики. - №2. - 2013. -С. 4-6.
Abstract: Проведено визначення якісного складу та кількісного вмісту амінокис-лот у густих екстрактах з трави і коренів живокосту шорсткого. Виявлено наявність 16 амінокислот. У густому екстракті з трави і коренів живокосту шорсткого домінуючими амінокислотами були глютамінова і аспарагінова кислоти, пролін і аргінін.
Проведено определение качественного состава и количественного со-держания аминокислот в густых экстрактах из травы и корней окопника ше-рстистого. Выявлено наличие 16 аминокислот. В густом экстракте из трави и корней окопника шерстистого доминирующими аминокислотами были глю-таминовая и аспарагиновая кислоты, пролин и аргинин.
Qualitative composition and quantitative content of amino acids in dense extracts from herb and roots of Symphytum asperum have been determined. Presence of 16 amino acids has been revealed. Dominant amino acids in dense extract of herbs and roots of Symphytum asperum are glutamic and aspartic acids, proline and arginine.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6088
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
стат аминок ГЭ ок шерстистый 9.01.13.doc79 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.