Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6459
Title: Исследование сухого экстракта из листьев шалфея лекарственного полученного после производства эфирного масла
Other Titles: Study of the dry extract from salvia officinalis leaves getting after essential oil production
Authors: Вовк, Г. В.
Мига, М. М.
Кошевой, О. Н.
Vovk, G. V.
Myha, M. M.
Koshevoy, O. N.
Keywords: шалфей лекарственный;экстракт;аминокислоты;полисахариды;фенольные соединения;антимикробное действие;Salvia officinalis;extract;aminoacids;polysaccharides;phenolic compounds;antimicrobial activity;anti-inflammatory activity;противовоспалительная активность
Issue Date: 2014
Bibliographic description (Ukraine): Вовк, Г. В. Исследование сухого экстракта из листьев шалфея лекарственного полученного после производства эфирного масла / Г. В. Вовк, М. М. Мига, О. Н. Кошевой // Вестник ЮКГФА. – 2014. – № 3 (68), Т. 4. – С. 40-43.
Abstract: Изучены качественный состав и количественное содержание фенольных соединений сухого экстракта из листьев шалфея лекарственного, полученного из шрота после производства эфирного масла. Установлено, что экстракт содержит аминокислоты, полисахариды, гидроксикоричные кислоты, флавоноиды и обладает антимикробным и противовоспалительным действием.
The qualitative composition and quantitative content of the active compounds in the dry extract from Salvia officinalis leaves, obtained after the production of essential oils were studied. It has been established that the extract contains aminoacids, monosaccharides, hydroxycinnamic acids, flavonoids. Assay of basic groups of BAS were quantified. Antimicrobial and anti-inflammatory action of the extract were studied.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6459
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
вовк.pdf308,11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.