Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6861
Назва: Дослідження амінокислотного складу настойки комплексної дії
Інші назви: Исследование аминокислотного состава настойки комплексного действия
Investigation of the aminoacid composition of tincture with complex action
Автори: Шульга, Л. І.
Шульга, Л. И.
Shulga, L. I.
Теми: складна настойка;амінокислоти;якісний склад;кількісний вміст;сложная настойка;аминокислоты;качественный состав;количественное содержание;complex tincture;aminoacids;qualitative composition;quantitative content
Дата публікації: 2012
Бібліографічний опис: Шульга, Л. І. Дослідження амінокислотного складу настойки комплексної дії / Л. І. Шульга // Фітотерапія. Часопис. – 2012. – № 1. – С. 70-73.
Короткий огляд (реферат): З позиції сучасних уявлень щодо ролі амінокислот підкреслено значущість їх наявності у стоматологічних лікарських засобах місцевої дії. Проведено визначення якісного складу та кількісного вмісту амінокислот у складній настойці. Дослідженням ідентифіковано 18 речовин, серед яких незамінні (треонін, метіонін, валін, фенілаланін, ізолейцин, лейцин, лізин) та частково замінні (аргінін, гістидин) амінокислоти.
С точки зрения современных представлений о роли аминокислот, акцентирована важность их присутствия в стоматологических лекарственных средствах местного действия. Проведено определение качественного состава и количественного содержания аминокислот в сложной настойке. Исследованием идентифицированы 18 веществ, среди которых незаменимые (треонин, метионин, валин, фенилаланин, изолейцин, лейцин, лизин) и частично заменимые (аргинин, гистидин) аминокислоты.
The importance of aminoacids presence in stomatological drugs for local actions were accented in terms of up-to-date conceptions about the significance of aminoacids. The qualitative composition and quantitative content of the aminoacids in the complex tincture were determined. Eighteen substances were identified by the study, among them there were irreplaceable (threonine, methionine, valine, phenylalanine, isoleucine, leucine, lysine) and partially replaceable (arginine, histidine) aminoacids.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6861
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармацевтичних технологій та забезпечення якості ІПКСФ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
70-73.pdf227,86 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.