Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/701
Title: Розробка математичної моделі екстрагування з твердих речовин у перехресному струмі
Authors: Зайцев, О. І.
Бойко, М. М.
Антонова, Л. В.
Гладух, Є. В.
Zaytsev, A. I.
Boyko, N. N.
Antonova, L. V.
Gladukh, Ye. V.
Keywords: кропива;екстрагування;настойка;Leonuri herb;extraction;tincture
Issue Date: 2009
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Розробка математичної моделі екстрагування з твердих речовин у перехресному струмі / О. І. Зайцев, М. М. Бойко, Л. В. Антонова, Є. В. Гладух // Вісник фармації. - 2009. - № 4. - С. 31-34.
Abstract: Розроблена та перевірена математична модель розрахунку оптимальних умов екстрагування на прикладі промислового виробництва настойки з трави кропиви собачої. Запропоновані заходи для оптимізування технології вилучення екстрактивних речовин з рослинної сировини: розподілити екстрагент на рівні частини при дробній мацерації (з урахуванням коефіцієнта утримання екстрагенту у сировині на першому ступені), після кожного ступеня робити віджим витяжки з рослинної сировини.
The mathematical model that calculates optimal conditions of the extraction process has been developed and checked in the example of industrial production of a tincture from Leonuri herb. Several methods for optimizing the extraction technology of extractive substances from the raw material have been offered. They are distribution of an extragent into equal portions in fractional maceration (taking into account the coefficient of extragent retention in the raw material at the first stage), then after every stage squeezing of the extract from the raw material should be done.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/701
ISSN: 1562-7241
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри технологій фармацевтичних препаратів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
31-34.pdf103,24 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.