Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/701
Название: Розробка математичної моделі екстрагування з твердих речовин у перехресному струмі
Авторы: Зайцев, О. І.
Бойко, М. М.
Антонова, Л. В.
Гладух, Є. В.
Zaytsev, A. I.
Boyko, N. N.
Antonova, L. V.
Gladukh, Ye. V.
Ключевые слова: кропива;екстрагування;настойка;Leonuri herb;extraction;tincture
Дата публикации: 2009
Издательство: НФаУ
Библиографическое описание: Розробка математичної моделі екстрагування з твердих речовин у перехресному струмі / О. І. Зайцев, М. М. Бойко, Л. В. Антонова, Є. В. Гладух // Вісник фармації. - 2009. - № 4. - С. 31-34.
Краткий осмотр (реферат): Розроблена та перевірена математична модель розрахунку оптимальних умов екстрагування на прикладі промислового виробництва настойки з трави кропиви собачої. Запропоновані заходи для оптимізування технології вилучення екстрактивних речовин з рослинної сировини: розподілити екстрагент на рівні частини при дробній мацерації (з урахуванням коефіцієнта утримання екстрагенту у сировині на першому ступені), після кожного ступеня робити віджим витяжки з рослинної сировини.
The mathematical model that calculates optimal conditions of the extraction process has been developed and checked in the example of industrial production of a tincture from Leonuri herb. Several methods for optimizing the extraction technology of extractive substances from the raw material have been offered. They are distribution of an extragent into equal portions in fractional maceration (taking into account the coefficient of extragent retention in the raw material at the first stage), then after every stage squeezing of the extract from the raw material should be done.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/701
ISSN: 1562-7241
Располагается в коллекциях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри промислової фармації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
31-34.pdf103,24 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.