Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/701
Назва: Розробка математичної моделі екстрагування з твердих речовин у перехресному струмі
Автори: Зайцев, О. І.
Бойко, М. М.
Антонова, Л. В.
Гладух, Є. В.
Zaytsev, A. I.
Boyko, N. N.
Antonova, L. V.
Gladukh, Ye. V.
Теми: кропива;екстрагування;настойка;Leonuri herb;extraction;tincture
Дата публікації: 2009
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Розробка математичної моделі екстрагування з твердих речовин у перехресному струмі / О. І. Зайцев, М. М. Бойко, Л. В. Антонова, Є. В. Гладух // Вісник фармації. - 2009. - № 4. - С. 31-34.
Короткий огляд (реферат): Розроблена та перевірена математична модель розрахунку оптимальних умов екстрагування на прикладі промислового виробництва настойки з трави кропиви собачої. Запропоновані заходи для оптимізування технології вилучення екстрактивних речовин з рослинної сировини: розподілити екстрагент на рівні частини при дробній мацерації (з урахуванням коефіцієнта утримання екстрагенту у сировині на першому ступені), після кожного ступеня робити віджим витяжки з рослинної сировини.
The mathematical model that calculates optimal conditions of the extraction process has been developed and checked in the example of industrial production of a tincture from Leonuri herb. Several methods for optimizing the extraction technology of extractive substances from the raw material have been offered. They are distribution of an extragent into equal portions in fractional maceration (taking into account the coefficient of extragent retention in the raw material at the first stage), then after every stage squeezing of the extract from the raw material should be done.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/701
ISSN: 1562-7241
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри технологій фармацевтичних препаратів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
31-34.pdf103,24 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.