Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/7998
Назва: К вопросу стандартизации настойки стручкового перца
Інші назви: До питання стандартизації настойки плодів стручкового перцю
To the matter of the standardization of capsicum tincture
Автори: Попова, Н. В.
Литвиненко, В. И.
Бовтенко, В. А.
Попова, Н. В.
Литвиненко, В. І.
Бовтенко, В. О.
Popova, N. V.
Litvinenko, V. I.
Bovtenko, V. A.
Теми: стручковый перец;стручковий перець;Bell pepper
Дата публікації: 2010
Бібліографічний опис: Попова, Н. В. К вопросу стандартизации настойки стручкового перца / Н. В. Попова, В. И. Литвиненко, В. А. Бовтенко // Фармаком. - 2010. - № 3. - С. 20-24.
Короткий огляд (реферат): Проведен анализ показателей качества настоек плодов стручкового перца, представленных в Фармакопеях разных стран. Показано, что такие показатели как идентификация методом ТСХ, количественный анализ суммы капсаициноидов методом ВЭЖХ могут быть использованы в отечественной нормативной документации на данный препарат. Отечественное сырье (плоды стручкового перца) содержит меньше капсаициноидов, чем нормировано монографией Европейской Фармакопеи (ЕФ) на данный вид лекарственного растительного сырья, поэтому в исследуемых образцах настоек содержание капсаициноидов ниже, чем указано в ЕФ. Показана необходимость разработки национальной монографии ГФУ на настойку плодов стручкового перца.
Проведено аналіз показників якості настойок стручко- вого перцю, наведених у Фармакопеях різних країн. Показано, що такі показники як ідентифікація методом ТШХ, кількісне визначення вмісту суми капсаїциноїдів методом ВЕРХ можуть бути використані у вітчизняній норматив- ній документації на даний препарат. Вітчизняна сировина (плоди стручкового перцю) містить менше капсаїциноїдів ніж нормовано монографіїю Європейської Фармакопеї (ЄФ) на даний вид лікарської рослинної сировини, тому у досліджуваних зразках настойок вміст капсаїциноїдів нижчий, ніж зазначено в ЄФ. Показано необхідність роз- робки національної монографії ДФУ на настойку плодів стручкового перцю.
An analysis of the quality indices of capsicum tincture of different Pharmacopoeias was conducted. It was shown that such indices as TLC identification, assay of the sum of capsaicinoids by HPLC could be used in national normative documentations for this drug. National herbal drug (capsicum fruits) contained less capsaicinoids then it was required by EP (European Pharmacopoeia) for this herbal drug. That was the reason for the less content of capsaicinoids in tinctures compared to EP requirements. The necessity for the development of the national monograph for capsicum fruits tincture was shown.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/7998
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
фармаком 2010 перец настойка.pdf254,32 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.