Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8160
Назва: Фітохімічне вивчення ліпофільної фракції з листя хмелю звичайного
Інші назви: Фитохимическое изучения липофильной фракции из листьев хмеля
Автори: Мазурець, С. І.
Ковальов, С. В.
Рудник, А. М.
Теми: ліпофільна фракція;хміль звичайний;жирні кислоти;хлорофіли;каротиноїди;антимікробна активність;липофильная фракция;хмель обыкновенный;жирные кислоты;хлорофиллы;каротиноиды;антимикробная активность;lipophilic fraction;Humulus lupulus L.;fatty acids;chlorophylls;carotenoids;antimicrobial activity
Дата публікації: 2012
Бібліографічний опис: Мазурець, С. І. Фітохімічне вивчення ліпофільної фракції з листя хмелю звичайного / С. І. Мазурець, С. В. Ковальов, А. М. Рудник // Запорожский медицинский журнал. - 2012. - № 3. - С. 96-99.
Короткий огляд (реферат): Наведено результати вивчення ліпофільної фракції з листя хмелю звичайного (Humulus lupulus L.). Визначено кількісний вміст ліпофільної фракції в рослинній сировині, що склав 7%. У результаті хроматографічного аналізу і якісних реакцій встановлено наявність хлорофілів і каротиноїдів, визначено їх кількісний вміст. Вивчено жирнокислотний склад і хімічні числові показники: число омилення, кислотне, ефірне та йодне числа. В результаті мікробіологічного дослідження виявлено широкий спектр антимікробної активності.
Представлены результаты изучения липофильной фракции из листьев хмеля обыкновенного (Humulus lupulus L.). Определено количественное содержание липофильной фракции в растительном сырье, которое составило 7%. В результате проведеного хрома- тографического анализа и качественных реакций установлено наличие хлорофиллов и каротиноидов, определено их количественное содержание. Изучен жирнокислотный состав и химические числовые показатели: число омыления, кислотное, эфирное и йодное числа. В результате микробиологического исследования определен широкий спектр антимикробной активности.
The work presents results of study lipophilic composition from Hop usual leaves (Humulus lupulus L.). We have defi ned the content of lipophilic fraction in the raw material, which made 7 %. The availability of chlorophylls and carotenoids by means of quality reactions and TLC chromatography has been established, the quantitative contens of them has been found. We have established free fatty acids and chemical numbers: saponifi cation number, acid, ester and iodine numbers. As a result of microbiological investigation we found out that lipophilic fraction from Hop usual leaves possesses a broad spectrum of antimicrobial activities.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8160
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zmzh_2012_3_31 ковалев с.в..pdf374,72 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.