Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9668
Назва: Вивчення жирнокислотного складу плодових тiл базидiальних грибiв
Інші назви: Изучение жирнокислотного состава плодовых тел базидиальных грибов
The study of the fatty acids content of Basidiomycetes fruit bodies
Автори: Бурда, Н. Є.
Бурда, Н. Е.
Burda, N. Ye.
Теми: жирнi кислоти;газова хроматографiя;базидiальнi гриби;жирные кислоты;газовая хроматография;базидиальные грибы;fatty acids;gas chromatography;Basidiomycetes
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Бурда, Н. Є. Вивчення жирнокислотного складу плодових тiл базидiальних грибiв / Н. Є. Бурда // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2013. - Т. 8, № 1. - С. 256-258.
Короткий огляд (реферат): Методом газової хроматографiї було проведено вивчення жирнокислотного складу лiпофiльних фракцiй плодових тiл шиїтаке, рейши та кордiцепсу. Було встановлено наявнiсть у лiпофiльнiй фракцiї шиїтаке 12 жирних кислот, у лiпофiльнiй фракцiї рейши — 11, у лiпофiльнiй фракцiї кордiцепсу — 13. Серед iдентифiкованих жирних кислот переважали ненасиченi кислоти.
Методом газовой хроматографии было проведено изучение жирнокислотного состава липофильных фракций плодових тел шиитаке, рейши и кордицепса. Было установлено наличие в липофильной фракции шиитаке 12 жирных кислот, в липофильной фракции рейши — 11, в липофильной фракции кордицепса — 13. Среди идентифицированных жирних кислот преобладали ненасыщенные кислоты.
The study of the fatty acid content of the fruit bodies of shiitake, reishi and cordyceps lipophylic fractions was carried out by the means of gas chromatography method. The presence of 12 fatty acids in shiitake lipophylic fraction, 11 — in reishi lipophylic fraction, 13 — in cordyceps lipophylic fraction was determined. Unsaturated fatty acids prevailed among the identified fatty acids.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9668
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ujkl_2013_8_1_59.pdf501,8 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.