Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/979
Title: Амiно- та жирнокислотний склад Fucus Vesiculosus L.
Authors: Канаан, Х. М.
Криворучко, О. В.
Маклауф, Х. Я.
Kanaan, Kh. M.
Krivoruchko, O. V.
Mclouf, Kh. Ya.
Keywords: водорості;полісахариди;жирні кислоти;амінокислоти;algae;polysaccharides;fatty acids;amino acids
Issue Date: 2003
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Канаан, Х. М. Амiно- та жирнокислотний склад Fucus Vesiculosus L. / Х. М. Канаан, О. В. Криворучко, Х. Я. Маклауф // Вісник фармації. - 2003. - № 4. - С. 60-63.
Abstract: Вивчено якісний і кількісний амінокислотний та білковий склад сланів Fucus vesiculosus і полісахаридного комплексу, отриманого з цього виду сировини. Визначено жирнокислотний склад водорості. В досліджуваних зразках виявлено 15 амінокислот (9 з яких є незамінними) та 9 жирних кислот.
Qualitative and quantitative determinations of amino acids and proteins of raw material and polysaccharide complex of Fucus vesiculosus have been carried out. 15 amino acids have been found in polysaccharide complex and raw materials of Fucus vesiculosus; 9 of them are essential amino acids.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/979
ISSN: 1562-7241
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
60-63(1).pdf3,89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.