Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9877
Title: | Дослідження вуглеводів листя абрикоса звичайного (Armeniaca vulgaris Lam. ) |
Other Titles: | Исследование углеводов листьев абрикоса обыкновенного (Armeniaca vulgaris Lam.) Research of carbonhydrates of apricot leaves (Armeniaca vulgaris Lam.) |
Authors: | Пузак, О. А. Упир, Л. В. Кисличенко, В. С. Пузак, О. А. Упыр, Л. В. Кисличенко, В. С. Puzak, O. A. Upyr, L. V. Kislichenko, V. S. |
Keywords: | абрикос;вуглеводи;листя;абрикос;углеводы;лист;apricot;carbohydrates;leaves |
Issue Date: | 2009 |
Bibliographic description (Ukraine): | Пузак, О. А. Дослідження вуглеводів листя абрикоса звичайного (Armeniaca vulgaris Lam. ) / О. А. Пузак, Л. В. Упир, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 2. - С. 30-34. |
Abstract: | Уроботі наведено результати вивчення складу вільних та зв’язаних вуглеводів, що міс-
тяться в екстрактах та входять до глікозидів
фенольних сполук, полісахаридів, пектинів,
геміцелюлоз листя Armeniaca vulgaris Lam. Та-
кож визначено кількісний вміст водорозчин-
них полісахаридів та пектинових речовин. От-
римані дані є суттєвими для комплексного
фітохімічного дослідження сировини і будуть
використані в розробці АНД. В работе приведены результаты изучения со- става свободных и связанных углеводов, которые содержатся в экстрактах и входят в гликози- ды фенольных соединений, полисахаридов, пекти- нов, гемицеллюлоз листьев Armeniaca vulgaris Lam. Также определено количественное содержимое во- дорастворимых полисахаридов и пектиновых ве- ществ. Полученные данные являются сущес- твенными для комплексного фитохимического исследования сырья и будут использованы в раз- работке АНД. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9877 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ujkl_2009_4_2_7.pdf | 455,78 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.