Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9887
Title: Дослідження ліпофільних фракцій сировини бирючини звичайної
Other Titles: Исследование липофильных фракций сырья бирючины обыкновенной
Lipophylic fractions of raw materials of Ligustrum vulgare L.
Authors: Мусієнко, К. С.
Кисличенко, В. С.
Мусиенко, Е. С.
Кисличенко, В. С.
Musienko, K. S.
Kislichenko, V. S.
Keywords: листя;склад;бирючина звичайна;насіння;бирючина обыкноенная;состав;семена;листья;content;Ligustum vulgare;leaves;semen
Issue Date: 2009
Bibliographic description (Ukraine): Мусієнко, К. С. Дослідження ліпофільних фракцій сировини бирючини звичайної / К. С. Мусієнко, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 4. - С. 39-40.
Abstract: В перше проведено аналіз якісного складута кількісного вмісту ряду груп БАР ліпо- фільних фракцій листя та насіння бирючини звичайної. Встановлено наявність сполук пор- фіринової природи в субстанції з листя. Виз- начено вміст суми хлорофілів та суми кароти- ноїдів та досліджено жирнокислотний склад ліпофільних фракцій.
Впервые осуществлен анализ качественного со- става и количественного содержания ряда групп БАВ липофильных фракций листьев и семян бирю- чины обыкновенной. Установлено наличие веществ порфириновой природы в субстанции листьев. Оп- ределено количественное содержание сумм хлоро- филлов и каротиноидов, исследован жирнокислот- ный состав липофильных фракций.
The comparative analysis of qualitative composition and quantitative content of BAS of the lipophylic fractions from the leaves and semen Ligustrum vulgare L. was conducted. The presence of porphyrines was identified in composition of the leaves’s fractions. Content of carotinoids and chlorophylls have got in lipophylic fractions, their composition of fatty acids was studied.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9887
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ujkl_2009_4_4_11.pdf88,24 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.