Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9887
Назва: Дослідження ліпофільних фракцій сировини бирючини звичайної
Інші назви: Исследование липофильных фракций сырья бирючины обыкновенной
Lipophylic fractions of raw materials of Ligustrum vulgare L.
Автори: Мусієнко, К. С.
Кисличенко, В. С.
Мусиенко, Е. С.
Кисличенко, В. С.
Musienko, K. S.
Kislichenko, V. S.
Теми: листя;склад;бирючина звичайна;насіння;бирючина обыкноенная;состав;семена;листья;content;Ligustum vulgare;leaves;semen
Дата публікації: 2009
Бібліографічний опис: Мусієнко, К. С. Дослідження ліпофільних фракцій сировини бирючини звичайної / К. С. Мусієнко, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 4. - С. 39-40.
Короткий огляд (реферат): В перше проведено аналіз якісного складута кількісного вмісту ряду груп БАР ліпо- фільних фракцій листя та насіння бирючини звичайної. Встановлено наявність сполук пор- фіринової природи в субстанції з листя. Виз- начено вміст суми хлорофілів та суми кароти- ноїдів та досліджено жирнокислотний склад ліпофільних фракцій.
Впервые осуществлен анализ качественного со- става и количественного содержания ряда групп БАВ липофильных фракций листьев и семян бирю- чины обыкновенной. Установлено наличие веществ порфириновой природы в субстанции листьев. Оп- ределено количественное содержание сумм хлоро- филлов и каротиноидов, исследован жирнокислот- ный состав липофильных фракций.
The comparative analysis of qualitative composition and quantitative content of BAS of the lipophylic fractions from the leaves and semen Ligustrum vulgare L. was conducted. The presence of porphyrines was identified in composition of the leaves’s fractions. Content of carotinoids and chlorophylls have got in lipophylic fractions, their composition of fatty acids was studied.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9887
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ujkl_2009_4_4_11.pdf88,24 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.