Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9890
Назва: Обґрунтування вибору екстрагенту для екстракції листя винограду культурного
Інші назви: Обоснование выбора экстрагента для экстракции листьев винограда культурного
Substantiation of choice of extractant for extraction of vitis vinifera leaves
Автори: Солдатов, Д. П.
Чуєшов, В. І.
Новосел, О. М.
Кисличенко, В. С.
Солдатов, Д. П.
Чуешов, В. И.
Новосел, Е. Н.
Кисличенко, В. С.
Soldatov, D. P.
Chueshov, V. I.
Novosel, E. N.
Kislichenko, V. S.
Теми: листья;экстракция;виноград культурный;vitis vinifera;leaves;extraction;виноград культурний;листя;екстракція
Дата публікації: 2009
Бібліографічний опис: Обґрунтування вибору екстрагенту для екстракції листя винограду культурного / Д. П. Солдатов, В. І. Чуєшов, О. М. Новосел, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 4. - С. 55-58.
Короткий огляд (реферат): Целью нашего исследования было обоснование выбора экстрагента для извлечения биологичес- ки активных веществ из листьев винограда куль- турного. В качестве экстрагента исследовали воду, 20%, 40%, 70% этиловый спирт. Определяли способность каждого из экстрагентов извлекать максимальное количество флавоноидов, дубильных веществ, гидроксикоричных кислот. По результа- там исследований оптимальным экстрагентом для экстракции листьев винограда культурного является 40% этиловый спирт.
The purpose of our research was grounding of choice of extractant for extraction of bioactive matters from the vitis vinifera leaves. As an extractant water, 20%, 40%, 70% ethyl spirit has been tested. Determined ability of each of extractants to extract the maximal amount of flavonoids, tannic matters, hidroxicinnamonic acids has been determined. On the researches results the optimum extractant for extraction of the vitis vinifera leaves is 40% ethyl spirit.
М етою дослідження було обґрунтуваннявибору екстрагенту для вилучення біо- логічно активних речовин з листя виногра- ду культурного. Як екстрагент досліджували воду, 20%, 40%, 70% етиловий спирт. Визнача- ли здатність кожного з екстрагентів витягати максимальну кількість флавоноїдів, дубильних речовин, гідроксикоричних кислот. За резуль- татами досліджень оптимальним екстрагентом для екстракції листя винограду культурного є 40% етиловий спирт.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9890
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри технологій фармацевтичних препаратів
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ujkl_2009_4_4_17.pdf127,73 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.