Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/164
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВороніна, Л. М.-
dc.contributor.authorЗагайко, А. Л.-
dc.contributor.authorКравченко, Г. Б.-
dc.contributor.authorСоловйова, Л. М.-
dc.date.accessioned2011-04-06T12:23:53Z-
dc.date.available2011-04-06T12:23:53Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationВплив поліфенольних комплексів, отриманих з насіння винограду, на азотистий метаболізм / Л. М. Вороніна, А. Л. Загайко, Г. Б. Кравченко, Л. М. Соловйова // Клінічна фармація. - 2010. - № 1. - С. 26-29. - Бібліогр. : с.29en_US
dc.identifier.issn1562-725Х-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/164-
dc.description.abstractДосліджено вплив попереднього введення поліфенольних екстрактів, отриманих з насіння винограду різних сортів, на розвиток модельної стрес-реакції за ведення адреналіну. Показано, що введення адреналіну піддослідним щурам супроводжується характерними змінами метаболізму амінокислот, спрямованими на адаптацію, постачання джерел енергії та активацію енергетичного обміну. Ці зміни можуть бути причиною розвитку ендотеліальної дисфункції при стресі. За таких умов профілактичне застосування поліфенольних комплексів винограду значно полегшувало несприятливі метаболічні зміни, що відображають в зниженні інтенсивності катаболічних процесів та проявів цитолізу. Проведені дослідження дозволяють зробити висновок про значну протекторну активність досліджених екстрактів.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherНФаУen_US
dc.subjectнасіння виноградуen_US
dc.subjectполіфенолиen_US
dc.subjectстресen_US
dc.subjectадреналінen_US
dc.subjectметаболізм амінокислотen_US
dc.titleВплив поліфенольних комплексів, отриманих з насіння винограду, на азотистий метаболізмen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Клінічна фармація. Архів статей 2010-2021
Наукові публікації кафедри лабораторної дiагностики, мікробіології та біологічної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
26-29.pdf118,73 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.