Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/164
Название: Вплив поліфенольних комплексів, отриманих з насіння винограду, на азотистий метаболізм
Авторы: Вороніна, Л. М.
Загайко, А. Л.
Кравченко, Г. Б.
Соловйова, Л. М.
Ключевые слова: насіння винограду;поліфеноли;стрес;адреналін;метаболізм амінокислот
Дата публикации: 2010
Издательство: НФаУ
Библиографическое описание: Вплив поліфенольних комплексів, отриманих з насіння винограду, на азотистий метаболізм / Л. М. Вороніна, А. Л. Загайко, Г. Б. Кравченко, Л. М. Соловйова // Клінічна фармація. - 2010. - № 1. - С. 26-29. - Бібліогр. : с.29
Краткий осмотр (реферат): Досліджено вплив попереднього введення поліфенольних екстрактів, отриманих з насіння винограду різних сортів, на розвиток модельної стрес-реакції за ведення адреналіну. Показано, що введення адреналіну піддослідним щурам супроводжується характерними змінами метаболізму амінокислот, спрямованими на адаптацію, постачання джерел енергії та активацію енергетичного обміну. Ці зміни можуть бути причиною розвитку ендотеліальної дисфункції при стресі. За таких умов профілактичне застосування поліфенольних комплексів винограду значно полегшувало несприятливі метаболічні зміни, що відображають в зниженні інтенсивності катаболічних процесів та проявів цитолізу. Проведені дослідження дозволяють зробити висновок про значну протекторну активність досліджених екстрактів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/164
ISSN: 1562-725Х
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 2010-2021
Наукові публікації кафедри бiологiчної хiмiї та ветеринарної медицини

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
26-29.pdf118,73 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.