Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/164
Назва: Вплив поліфенольних комплексів, отриманих з насіння винограду, на азотистий метаболізм
Автори: Вороніна, Л. М.
Загайко, А. Л.
Кравченко, Г. Б.
Соловйова, Л. М.
Теми: насіння винограду;поліфеноли;стрес;адреналін;метаболізм амінокислот
Дата публікації: 2010
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Вплив поліфенольних комплексів, отриманих з насіння винограду, на азотистий метаболізм / Л. М. Вороніна, А. Л. Загайко, Г. Б. Кравченко, Л. М. Соловйова // Клінічна фармація. - 2010. - № 1. - С. 26-29. - Бібліогр. : с.29
Короткий огляд (реферат): Досліджено вплив попереднього введення поліфенольних екстрактів, отриманих з насіння винограду різних сортів, на розвиток модельної стрес-реакції за ведення адреналіну. Показано, що введення адреналіну піддослідним щурам супроводжується характерними змінами метаболізму амінокислот, спрямованими на адаптацію, постачання джерел енергії та активацію енергетичного обміну. Ці зміни можуть бути причиною розвитку ендотеліальної дисфункції при стресі. За таких умов профілактичне застосування поліфенольних комплексів винограду значно полегшувало несприятливі метаболічні зміни, що відображають в зниженні інтенсивності катаболічних процесів та проявів цитолізу. Проведені дослідження дозволяють зробити висновок про значну протекторну активність досліджених екстрактів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/164
ISSN: 1562-725Х
Розташовується у зібраннях:Клінічна фармація. Архів статей 2010-2021
Наукові публікації кафедри бiологiчної хiмiї та ветеринарної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
26-29.pdf118,73 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.