Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18565
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМаслій, Ю. С.-
dc.contributor.authorРубан, О. А.-
dc.contributor.authorКовалевська, І. В.-
dc.contributor.authorМаслий, Ю. С.-
dc.contributor.authorMaslii, Yu. S.-
dc.contributor.authorРубан, Е. А.-
dc.contributor.authorRuban, O. A.-
dc.contributor.authorКовалевская, И. В.-
dc.contributor.authorKovalevska, I. V.-
dc.date.accessioned2019-04-17T12:54:35Z-
dc.date.available2019-04-17T12:54:35Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationМаслій, Ю. С. Вибір інтенсивного підсолоджувача у складі лікувальної жувальної гумки, що розробляється / Ю. С. Маслій, О. А. Рубан, І. В. Ковалевська // Фармацевтичний журнал. - 2018. - № 5-6. - С. 70-79.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18565-
dc.description.abstractСтворення сучасних препаратів у раціональній лікарській формі з оптимальними смаковими характеристиками є одним із шляхів підвищення їх конкурентоспроможності. Враховуючи простоту і зручність застосування, останнім часом все більшої уваги заслуговують лікувальні жувальні гумки (ЛЖГ), що відіграють роль оральної системи доставки ліків. Смак є однією з характерних особливостей жувальної гумки,оскільки цей продукт залишається в ротовій порожнині більш тривалий час порівняно з традиційними оральними лікарськими засобами. Відомо, що одним із способів виправлення та маскування смаку лікарських засобів є додавання коригентів, які, маючи більш сильні смакові імпульси, пригнічують небажаний смак окремих компонентів або поліпшують смакові якості фармацевтичних композицій. Для забезпечення гарного смакового профілю ЛЖГ у фармацевтичному виробництві застосовують інтенсивні підсолоджувачі, що дають змогу не тільки поліпшити і замаскувати неприємний смак, але і компенсувати недолік солодкості в жувальній гумці без цукру. До них належать, перш за все, аспартам, ацесульфам-К і сукралоза. Іншими інтенсивними підсолоджувачами є тауматин або неогеспередін. Стевію також може бути використано, однак її рецептури слід модифікувати через наявність специфічного присмаку. Підсолоджувачі не тільки впливають на смак готового продукту, але і здатні впливати на фізико-хімічні та технологічні властивості активних компонентів. Тому вивчення їхніх властивостей дасть можливість не тільки поліпшити смакові характеристики, але і спрогнозувати раціональний спосіб отримання жувальної гумки.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectлікувальна жувальна гумкаuk_UA
dc.subjectінтенсивні підсолоджувачіuk_UA
dc.subjectметоди оцінки смакуuk_UA
dc.subjectмікроскопічний аналізuk_UA
dc.titleВибір інтенсивного підсолоджувача у складі лікувальної жувальної гумки, що розробляєтьсяuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Маслій_Рубан_Ковалевська.pdfВИБІР ІНТЕНСИВНОГО ПІДСОЛОДЖУВАЧА У СКЛАДІ ЛІКУВАЛЬНОЇ ЖУВАЛЬНОЇ ГУМКИ, ЩО РОЗРОБЛЯЄТЬСЯ1,93 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.