Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18695
Название: Вплив їжі на фармакотерапевтичну активність лікарських засобів
Другие названия: Влияние пищи на фармакотерапевтическую активность лекарственных средств
Food influence on the pharmacotherapeutic activity of drugs
Авторы: Богуцька, О. Є.
Вишневська, Л. І.
Коритнюк, Р. С.
Давтян, Л. Л.
Богуцкая, Е. Е.
Вишневская, Л. И.
Коритнюк, Р.  С.
Давтян, Л.  Л.
Bogutska, O. Ye.
Vyshnevsk, L.  I.
Korytniuk, R. S.
Davtian, L. L.
Ключевые слова: продукти харчування;біодоступність;фармацевтична опіка;прийом лікарських препаратів;терапевтична активність;фармакокінетика;продукты питания;биодоступность;фармацевтическая опека;прием лекарственных препаратов;терапевтическая активность;фармакокинетика;food products;bioavailability;pharmaceutical care;drug  administration;therapeutic activity;pharmacokinetics
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Вплив їжі на фармакотерапевтичну активність лікарських засобів / О. Є. Богуцька, Л. І. Вишневська, Р. С. Коритнюк, Л. Л. Давтян // Збірник наукових праць співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2018. - Вип. 32. - С. 70-80.
Краткий осмотр (реферат): Фармакокінетика і фармакодинаміка лікарських засо-бів (ЛЗ) трансформується під впливом складу їжі. Наслідки впли-ву харчових продуктів на терапевтичну дію лікарських препаратів  (ЛП) не завжди вивчені, передбачувані і можуть змінювати якість  фармакотерапії.
Фармакодинамика и фармакокинетика лекарствен-ных  средств  (ЛС)  трансформируется  под  воздействием  состава  пищи. Последствия влияния пищевых продуктов на терапевтическое  действие лекарственных препаратов (ЛП) не всегда изучены, пред-сказуемы и могут изменять качество фармакотерапии.
Pharmacodynamics and pharmacokinetics of medicinal  products are transformed under the influence of food composition. The  effects of food products on therapeutic effects of drugs are not always  studied, predictable and may change the quality of pharmacotherapy.
Описание: Склад харчових продуктів є одним із вагомих чинників,  що впливають на процеси розпадання, всмоктування, розподілен-ня та виділення з організму ЛЗ. Особливо це стосується ЛП для пе-рорального вживання, які потрапляють у шлунково-кишковий тракт  (ШКТ),  оскільки  при  застосуванні  їжі  змінюється  його  секреторна  функція і моторика. Складові частини їжі (цукри, незамінні жирні кислоти, амінокис-лоти, білки, фітостерини, мінерали, вітаміни та ін.) вступають у взає-мозв’язок з лікарськими засобами і змінюють їх фармакотерапевтич-ну дію 
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18695
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри АТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1._Стаття_,_НМАПО,_Богуц_ка_О.E..pdf182,13 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.