Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23471
Название: | Визначення вмісту уреїдів у пагонах карагани кущової та карагани дерев’янистої |
Авторы: | Степанова, С. І. Бойнік, В. В. Козира, С. А. Гонтова, Т. М. Cтепанова, С. И. Stepanova, S. I. Бойник, В. В. Boynik, V. V. Kozyra, S. A. Козыра, С. А. Gontova, T. M. Гонтовая, Т. Н. |
Ключевые слова: | карагана дерев’яниста;карагана кущова;уреїди;алантоїн;спектрофотометрія;siberian pea tree (Caragana arborescens Lam.);spectrophotometry;quantitative content;allantoin;ureids;russian pea shrub (Caragana frutex (L.) C. Koch.) |
Дата публикации: | 2020 |
Библиографическое описание: | Визначення вмісту уреїдів у пагонах карагани кущової та карагани дерев’янистої / С. І. Степанова, В. В. Бойнік, Т. М. Гонтова, С. А. Козира // Фармацевтичний журнал. – Т. 75, № 2. – C. 59-66. |
Краткий осмотр (реферат): | Серед природних уреїдів найбільш відомий алантоїн (5-уреїдогідантоїн або 2,5-діоксоімідазолідин-4-іл сечовина), який трапляється в бактеріях, рослинах та тва- ринах. Алантоїн – продукт катаболізму пуринів у ссавців (крім приматів і людини) та личинок комах, він утворюється з сечової кислоти за участі ферменту уратоксидази (урикази). У багатьох риб та амфібій алантоїназа каталізує розщеплення імідазольно- го циклу алантоїну з утворенням алантоїнової кислоти, яка під дією ферменту алан- тоікази гідролізується до гліоксилової кислоти та сечовини |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23471 |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Визначення вмісту уреїдів у пагонах карагани.pdf | 324,67 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.