Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23471
Название: Визначення вмісту уреїдів у пагонах карагани кущової та карагани дерев’янистої
Авторы: Степанова, С. І.
Бойнік, В. В.
Козира, С. А.
Гонтова, Т. М.
Cтепанова, С. И.
Stepanova, S. I.
Бойник, В. В.
Boynik, V. V.
Kozyra, S. A.
Козыра, С. А.
Gontova, T. M.
Гонтовая, Т. Н.
Ключевые слова: карагана дерев’яниста;карагана кущова;уреїди;алантоїн;спектрофотометрія;siberian pea tree (Caragana arborescens Lam.);spectrophotometry;quantitative content;allantoin;ureids;russian pea shrub (Caragana frutex (L.) C. Koch.)
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Визначення вмісту уреїдів у пагонах карагани кущової та карагани дерев’янистої / С. І. Степанова, В. В. Бойнік, Т. М. Гонтова, С. А. Козира // Фармацевтичний журнал. – Т. 75, № 2. – C. 59-66.
Краткий осмотр (реферат): Серед природних уреїдів найбільш відомий алантоїн (5-уреїдогідантоїн або 2,5-діоксоімідазолідин-4-іл сечовина), який трапляється в бактеріях, рослинах та тва- ринах. Алантоїн – продукт катаболізму пуринів у ссавців (крім приматів і людини) та личинок комах, він утворюється з сечової кислоти за участі ферменту уратоксидази (урикази). У багатьох риб та амфібій алантоїназа каталізує розщеплення імідазольно- го циклу алантоїну з утворенням алантоїнової кислоти, яка під дією ферменту алан- тоікази гідролізується до гліоксилової кислоти та сечовини
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23471
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Визначення вмісту уреїдів у пагонах карагани.pdf324,67 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.