Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/27351
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorBoynik, V. V.-
dc.contributor.authorStepanova, S. I.-
dc.date.accessioned2022-02-16T09:38:26Z-
dc.date.available2022-02-16T09:38:26Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationBoynik, V. V. Phenolic acids and antioxidant potential of Caragana frutex shoots / V. V. Boynik, S. I. Stepanova // Čes. slov. Farm. - 2021. - № 70. - Р. 112-115.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/27351-
dc.description.abstractThe phenolic acid composition of flowering Caragana frutex shoots was analyzed by the HPLC method. The quantitative content of seven phenolic acids and their derivatives has been determined: gallic, p-hydroxyphenyl acetic, chlorogenic, caffeic, р-coumaric, trans-ferulic, and sinapic) acids. Sinapic acid (513.0 μg/g) and chlorogenic acid (98.4 μg/g) predominate among phenolic acid derivatives. The antioxidant activity of Caragana frutex shoots determined by the ABTS method equaled 9368.51 ± 30.07 μg/g expressed as Trolox equivalent.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectCaragana frutexuk_UA
dc.subjectphenolic acidsuk_UA
dc.subjectantioxidant activityuk_UA
dc.subjectHPLCuk_UA
dc.subjectmetoda ABTSuk_UA
dc.titlePhenolic acids and antioxidant potential of Caragana frutex shootsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакологiї та клінічної фармації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
CSFA_2021-3-11_fenolove-kyseliny-a-antioxidacni-potencial-vyhonku-caragana-frutex-127908.pdf87,39 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

Инструменты администратора