Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29299
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФролов, Данііл-
dc.date.accessioned2023-02-26T20:21:17Z-
dc.date.available2023-02-26T20:21:17Z-
dc.date.issued2022-06-
dc.identifier.citationФролов, Д. Фітохімічне дослідження Aspalathus linearis (Burm.F.) R. Dahlgren : кваліф. робота / навч. керівник А. Попик. - Харків, 2023. - 62 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29299-
dc.description.abstractРобота присвячена фітохімічному дослідженню аспалатуса лінійного листя (чай ройбуш) і настою з них з метою наукового обґрунтування їх раціонального застосування. Сировина містить вітаміни, полісахариди, амінокислоти, фенольні сполуки і широко застосовується в світі, а останнім часом і в Україні. Вживання чаю ройбуш нормалізує роботу травної системи, підвищує еластичність стінок кровоносних судин, знижує артеріальний тиск, застосовується для лікування ожиріння і цукрового діабету. Тому саме ця сировина досліджувались на наявність груп біологічно активних речовин, визначався їх кількісний вміст з метою встановлення параметрів якості і розробки рекомендацій по застосуванню її як функціонального харчового продукту.uk_UA
dc.description.abstractThe work is devoted to phytochemical research of Aspalathus linearis leaves (rooibos tea) and infusion of them in order to scientifically substantiate their rational use. The raw material contains vitamins, polysaccharides, amino acids, phenolic compounds and is widely used in the world, and recently in Ukraine. The use of rooibos tea normalizes the digestive system, increases the elasticity of blood vessel walls, lowers blood pressure, is used to treat obesity and diabetes. Therefore, these raw materials were studied for the presence of groups of biologically active substances, their quantitative content was determined in order to establish quality parameters and develop recommendations for its use as a functional food product.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра хiмiї природних сполук і нутриціологіїuk_UA
dc.subjectфармацевтичний факультетuk_UA
dc.subjectаспалатус лінійнийuk_UA
dc.subjectчай ройбушuk_UA
dc.subjectнастійuk_UA
dc.subjectхімічний складuk_UA
dc.subjectAspalathus linearisuk_UA
dc.subjectrooibos teauk_UA
dc.subjectinfusionuk_UA
dc.subjectchemical compositionuk_UA
dc.titleФітохімічне дослідження Aspalathus linearis (Burm.F.) R. Dahlgrenuk_UA
dc.title.alternativePhytochemical study of Aspalathus linearis (Burm.F.) R. Dahlgrenuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фролов Данііл 9.06.2022.pdf
  Обмежений доступ
1,62 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.