Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29322
Название: Фітохімічне вивчення плодів (жолудів) дубу звичайного
Другие названия: Phytochemical study of fruits (acorns) of common oak
Авторы: Помазан, Ольга
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра хiмiї природних сполук і нутриціології;фармацевтичний факультет;плоди дубу;жолуді;дубильні речовини;аналіз хімічного складу;oak fruits;acorns;tannins;chemical composition analysis
Дата публикации: фев-2023
Библиографическое описание: Помазан, О. Фітохімічне вивчення плодів (жолудів) дубу звичайного : кваліф. робота / наук. керівник В. Кисличенко. - Харків, 2023. - 72 с.
Краткий осмотр (реферат): Кваліфікаційна робота присвячена фотохімічному вивченню плодів дубу – жолудів. Якісний склад досліджували за допомогою хімічних реакцій та хроматографічних методів. Кількісний вміст сполук визначали титриметричним та спектрофотометричним методами. Визначено флавоноїди, поліфенольні сполуки, органічні кислоти, амінокислоти, а також дубильні речовини. Із плодів дубу одержано жирну олію та проведено її хроматографічне вивчення. Представлено результати визначення втрати в масі при висушуванні сировини, загальної золи, екстрактивних речовин. Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, експериментальної частини, загальних висновків, списку використаної літератури та додатків.
The qualification work is devoted to the phytochemical study of oak fruits - acorns. The qualitative composition was investigated using chemical reactions and chromatographic methods. Quantitative content of compounds was determined by titrimetric and spectrophotometric methods. Flavonoids, polyphenol compounds, organic acids, amino acids, and tannins were determined. Fatty oil was obtained from oak fruits and its chromatographic study was carried out. The results of determining the loss in mass during drying of raw materials, total ash, and extractive substances are presented. The qualification work consists of an introduction, a literature review, an experimental part, general conclusions, a list of used literature and appendices.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29322
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Помазан Ольга, 09.02.23.pdf1,93 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.