Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29632
Название: Підбір допоміжних речовин при розробці шипучих таблеток з сухим екстрактом кропиви собачої
Другие названия: Selection of excipients in the development of effervescent tablets with dry extract of nettle
Авторы: Глущенко, Юлія
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра заводської технології ліків;факультет медико-фармацевтичних технологій;невроз;шипучі таблетки;сухий екстракт кропиви собачої;суміш кислоти лимонної і натрію гідрокарбонату;спиртовий розчин Плаздон S-630 у концентрації 10%;лактози моногідрат;фруктоза та ароматизатор сухий «М'ята»;кислота фумарова;склад;технологія;neurosis;effervescent tablets;dry extract of nettle;a mixture of citric acid and sodium bicarbonate;Plasdon S-630 alcohol solution at a concentration of 10%;lactose monohydrate;fructose and dry mint flavoring;fumaric acid;composition;technology
Дата публикации: фев-2023
Библиографическое описание: Глущенко, Ю. Підбір допоміжних речовин при розробці шипучих таблеток з сухим екстрактом кропиви собачої : кваліф. робота / наук. керівник І. Криклива. - Харків, 2023. - 50 с.
Краткий осмотр (реферат): З метою розробки складу шипучих таблеток в якості активного фармацевтичного інгредієнту було обрано субстанцію природного походження – сухий екстракт кропиви собачої, газоутворюючий компонент - суміш кислоти лимонної і натрію гідрокарбонату, зволожувач - спиртовий розчин Плаздон S-630 у концентрації 10%, наповнювач - лактози моногідрат, коригент смаку - фруктоза та ароматизатор сухий «М'ята», змащувальна речовина - кислота фумарова. Обґрунтовано технологію одержання шипучих седативної дії.
In order to develop the composition of effervescent tablets, a substance of natural origin was chosen as an active pharmaceutical ingredient - a dry extract of nettle, a gas-forming component - a mixture of citric acid and sodium hydrogen carbonate, a humectant - an alcoholic solution of Plasdon S-630 at a concentration of 10%, a filler - lactose monohydrate, taste corrector - fructose and flavoring dry "Mint", lubricant - fumaric acid. The technology of obtaining effervescent sedative effects is substantiated.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29632
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри ЗТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Глущенко Юлія, 08.02.23.pdf1,45 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.