Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31442
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorTochukwu, Eneje Christian-
dc.date.accessioned2023-10-12T07:20:54Z-
dc.date.available2023-10-12T07:20:54Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.identifier.citationTochukwu Eneje Christian. Phytochemical study of of Cranberry fruits : qualification work / scientific supervisor V. Kuznietsova. - Kharkiv, 2023. - 53 p.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31442-
dc.description.abstractЖуравлина – рослина, яка містить комплекс біологічно-активних речовин з широким спектром фармакологічної активності. Плоди журавлини – перспективна сировина для розробки нових препаратів для лікування багатьох захворювань з огляду на їх ефективність і безпеку. В результаті проведених досліджень у журавлини плодах визначено вміст втрати в масі при висушуванні, загальної золи, золи, нерозчинної в кислоті хлористоводневій та вміст екстрагованих речовин. Проведено визначення якісного складу біологічно активних речовин у журавлини плодах. У журавлини плодах визначено наявність флавоноїдів, дубильних речовин, сапонінів і полісахаридів. Хроматографічними методами дослідження в журавлини плодах виявлені фенольні сполуки. У журавлини плодах визначено кількісний вміст флавоноїдів, гідроксикоричних кислот та полісахаридів. Встановлено, що вміст флавоноїдів у журавлини плодах становив 0,77±1,83 %, гідроксикоричних кислот – 1,09±1,29 % та полісахаридів – 7,13±2,17 %.uk_UA
dc.description.abstractCranberry is a plant with wide range of chemical constituents which exerted many pharmacological effects. There is a great promise for development of novel drugs from Cranberry to treat many human diseases as a result of its effectiveness and safety. The content of loss on drying, total ash, acid-insoluble ash and extractable matter were calculated in Cranberry fruits. Qualitative determination of biologically active compounds in Cranberry fruits was carried out. The presence of flavonoids, tannins, saponins and 3 polysaccharides were determined in Cranberry fruits. At the base of chromatographic analysis, we can make conclusion that flavonoid glycosides and phenolic compounds are present in Cranberry fruits. Quantitative determination of flavonoids, hydroxycinnamic acid and polysaccharides were carried out for Cranberry fruits. It was determined that content of flavonoids in Cranberry fruits was 0,77±1,83 %. hydroxycinnamic acid – 1,09±1,29 % and polysaccharides – 7,13±2,17%.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра фармакогнозіїuk_UA
dc.subjectfaculty for foreign citizens’ educationuk_UA
dc.subjectCranberry fruitsuk_UA
dc.subjectflavonoidsuk_UA
dc.subjecthydroxycinnamic aciduk_UA
dc.subjectpolysaccharidesuk_UA
dc.subjectплоди журавлиниuk_UA
dc.subjectфлавоноїдиuk_UA
dc.subjectгідроксикорична кислотаuk_UA
dc.subjectполісахаридиuk_UA
dc.titlePhytochemical study of of Cranberry fruitsuk_UA
dc.title.alternativeФітохімічне вивчення плодів журавлиниuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Енедже Крістіан Точукву.pdf900,18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.