Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34275
Название: Визначення вмісту цукру в сиропах протиалергічної дії, що застосовуються в педіатричній практиц
Другие названия: Determination of sugar concentration in anti-allergic syrups used in pediatric practice
Авторы: Малікова, О. В.
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра фармацевтичної хімії;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Фармація;сахароза;кількісний вміст;гексаціанофератний фото- колориметричний метод;антигістамінна активність;sucrose;quantitative content;photocolourimetric hexacyanoferrate method;antihistamine activity;КР-2025
Дата публикации: фев-2025
Библиографическое описание: Малікова, О. В. Визначення вмісту цукру в сиропах протиалергічної дії, що застосовуються в педіатричній практиці : кваліфікаційна робота / наук. керівник Л. Перехода. - Харків, 2025. - 46 с.
Краткий осмотр (реферат): Для проведення антигістамінної терапії в педіатричній практиці широко призначаються сиропи, що містять дезлоратадин («Дезлоратадин», «Алердез», «Ерідез», «Алергомакс»). Метою дослідження було визначення концентрації сахарози в цих сиропах з використанням «Фотоколоримет- ричного гексаціанофератного методу» описаного в ДСТУ 5059:2008. Згідно одержаних результатів, кількісний вміст сахарози в 1 мл досліджуваних сиропів знаходиться в діапазоні 404–520 мг, що додає до раціону дитини 2,5 г доданих цукрів (15 % добової норми). Робота загальним об’ємом 40 сторінок, вона включає 3 розділи, висновки, 3 таблиці, 3 рисунки, 4 схеми, 31 джерело літератури.
The aim of the study was to determine the quantitative content of sucrose in Desloratadine, Allerdes, Erides, Allergomax syrups containing desloratadine, which are widely used in paediatric practice for antihistamine therapy. For the experimental determination of sucrose concentration in syrups, the ‘Photocolourimetric hexacyanoferrate method’ according to DSTU 5059:2008 was chosen. According to the results obtained, the quantitative sucrose content in 1 ml of the studied syrups is in the range of 404-520 mg, which adds 2.5 g of added sugars (15% of the daily value). The work consists of an introduction, 3 chapters, general conclusions, a list of references. It is set out on 40 pages, includes 3 tables, 4 schemes, 3 pictures, 31 references.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34275
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
МАЛІКОВА Олена Кваліфікаційна робота 06.02.2025.pdf1,57 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.