Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35586
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorБурда, Н. Є.-
dc.contributor.authorЖуравель, І. О.-
dc.date.accessioned2025-11-19T11:36:31Z-
dc.date.available2025-11-19T11:36:31Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБурда, Н. Є. Боби едамаме і натто як джерела рослинного білка / Н. Є. Бурда, І. О. Журавель // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження : матеріали VІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конфер. м. Харків, 11 квіт. 2025 р. - Харків : НФаУ, 2025. - С. 68-70.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35586-
dc.description.abstractВ умовах сьогодення постало питання щодо раціонального харчування військовослужбовців Збройних Сил України. Збалансований харчовий раціон дозволяє зберегти здоров‘я людини та забезпечує можливість переносити надмірні фізичні навантаження, а також виконання специфічної роботи. Згідно з наказом МОЗ України № 1073 від 03.09.2017 «Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії» року військовослужбовці можуть бути віднесені до п'ятої групи – працівники особливо важкої фізичної праці, які мають дуже високу фізичну активність. З урахування специфіки потреб у нутрієнтах для такого контингенту осіб добова потреба в білку становить понад 110 г і може досягати 170 г у дні особливо інтенсивних фізичних навантажень [1, 2]. Однак на сьогодні багато військовослужбовців потребують спеціальних харчових раціонів, зокрема веганських та вегетаріанських. Для розширення асортименту страв актуальним є введення до раціонів харчування військовослужбовців продуктів рослинного походження, які мають високий вміст білка. До таких продуктів відносяться боби едамаме та натто.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНФаУuk_UA
dc.subjectБоби едамамеuk_UA
dc.titleБоби едамаме і натто як джерела рослинного білкаuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
мат. конф. Сучасні досягнення фарм. науки 2025 68-70.pdf447,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.