Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35586Полная запись метаданных
| Поле DC | Значение | Язык |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Бурда, Н. Є. | - |
| dc.contributor.author | Журавель, І. О. | - |
| dc.date.accessioned | 2025-11-19T11:36:31Z | - |
| dc.date.available | 2025-11-19T11:36:31Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Бурда, Н. Є. Боби едамаме і натто як джерела рослинного білка / Н. Є. Бурда, І. О. Журавель // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження : матеріали VІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конфер. м. Харків, 11 квіт. 2025 р. - Харків : НФаУ, 2025. - С. 68-70. | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35586 | - |
| dc.description.abstract | В умовах сьогодення постало питання щодо раціонального харчування військовослужбовців Збройних Сил України. Збалансований харчовий раціон дозволяє зберегти здоров‘я людини та забезпечує можливість переносити надмірні фізичні навантаження, а також виконання специфічної роботи. Згідно з наказом МОЗ України № 1073 від 03.09.2017 «Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії» року військовослужбовці можуть бути віднесені до п'ятої групи – працівники особливо важкої фізичної праці, які мають дуже високу фізичну активність. З урахування специфіки потреб у нутрієнтах для такого контингенту осіб добова потреба в білку становить понад 110 г і може досягати 170 г у дні особливо інтенсивних фізичних навантажень [1, 2]. Однак на сьогодні багато військовослужбовців потребують спеціальних харчових раціонів, зокрема веганських та вегетаріанських. Для розширення асортименту страв актуальним є введення до раціонів харчування військовослужбовців продуктів рослинного походження, які мають високий вміст білка. До таких продуктів відносяться боби едамаме та натто. | uk_UA |
| dc.language.iso | uk | uk_UA |
| dc.publisher | НФаУ | uk_UA |
| dc.subject | Боби едамаме | uk_UA |
| dc.title | Боби едамаме і натто як джерела рослинного білка | uk_UA |
| dc.type | Article | uk_UA |
| Располагается в коллекциях: | Тези доповідей співробітників НФаУ | |
Файлы этого ресурса:
| Файл | Описание | Размер | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| мат. конф. Сучасні досягнення фарм. науки 2025 68-70.pdf | 447,64 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.