Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/547
Title: | Кількісне визначення фенольних сполук Lens culinaris |
Authors: | Романова, С. В. Ковальов, С. В. Romanova, S. V. Kovalyov, S. V. |
Keywords: | фенольні сполуки;сочевиця;phenolic compounds;lens culinaris |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | НФаУ |
Bibliographic description (Ukraine): | Романова, С. В. Кількісне визначення фенольних сполук Lens culinaris / С. В. Романова, С. В. Ковальов // Вісник фармації. - 2009. - № 2. - С. 24-26. |
Abstract: | Проведено фітохімічне дослідження трави сочевиці харчової. Встановлено кількісний вміст гідроксикоричних кислот (2,16+-0,03)%, флавоноїдів (2,32+-0,04)%, поліфенольних сполук (2,42+-0,04)%. Експериментальні дані вказують на перспективність використання сировини для одержання фармакологічних засобів. The phytochemical investigation of lens culinaris herb has been carried out. The quantitative content of hydroxycinnamomic acids (2,16+-0,03)%, flavonoids (2,32+-0,04)%, polyphenol compounds (2,42+-0,04)%, has been determined. The experimental data indicate the perspective of using the raw material for obtaining pharmacological remedies. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/547 |
ISSN: | 1562-7241 |
Appears in Collections: | Вісник фармації. Архів статей 1993-2009 Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
str_24-26.pdf | 101,96 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.